Nordea Open de la Bastad, turneul ATP 250 din Suedia, va avea parte de o finală inedită. În semifinale, outsiderii au trimis favorții acasă.
Într-o ciocnire a două forhanduri puternice, Sebastian Baez l-a învins pe Rublev fără mari probleme, în doar două seturi: 6-2, 6-4. A fost prima confruntare între cei doi în circuitul ATP, iar argentinianul de pe locul 34 a reușit nu mai puțin de patru breakuri pe serviciul rusului, câștigând în doar 75 de minute. A fost prima sa victorie la un jucător aflat în Top 10.

Nu s-au mai întâlnit în circuitul ATP

Hamburg European Open
Rublev, momente rare la Hamburg! L-a strâns pe arbitru de picior și s-a lovit puternic cu racheta
21/07/2022 LA 14:36
"Cred că am jucat mai bine decât în turul precedent", a declarat Baez, referindu-se la victoria sa din sferturi de finală, în trei seturi, împotriva austriacului Dominic Thiem. "Sunt fericit să câștig și să continui în turneu. Am posibilitatea de a câștiga titlul, ceea ce e uimitor", a spus sud-americanul pentru site-ul ATP.
Baez se confruntă acum cu un alt jucător pe care nu l-a mai avut adversar. Pe conaționalul său, Francisco Cerundolo îl cunoaște foarte bine însă, jucând la nivel Futures și Challenger. Baez îl conduce pe Cerundolo cu 2-1. "Cred că va fi un meci greu, pentru că ne cunoaștem de mulți ani", a spus Baez. "Dar trebuie să fac tot ce pot. Acesta este un nou turneu, o nouă finală, încă o săptămână. Deci, sunt fericit să rămân în finală și, desigur, vreau mai mult".
Baez, în vârstă de 21 de ani, a fost semifinalist la finalele Intesa Sanpaolo Next Gen ATP de anul trecut și-a câștigat primul titlu ATP Tour la Estoril. la începutul lunii mai.

Un singur set pierdut într-o săptămână

Cerundolo, clasat pe locul 39 ATP, a mai făcut o victimă dintre favoriți. După ce l-a eliminat pe principalul favorit, norvegianul Casper Ruud, acum argentinianul a trecut de favoritul 5, spaniolul Pablo Carreno Busta cu 6-3, 6-2. Sud americanul a descris anul în curs drept "cel mai bun an din cariera mea de până acum". Și lucrurile par să se îmbunătățească pentru tânărul de 23 de ani, care va juca duminică a doua sa finală ATP Tour.
https://i.eurosport.com/2022/07/13/3410159.png
"Cred că am făcut unul dintre cele mai bune meciuri din cariera mea", a spus Cerundolo în interviul de la finalul semifinalei. "Totul a mers bine. Mă simt atât de confortabil și joc cu mai multă încreder. Sper să pot continua și să-mi mențin nivelul sau să-l îmbunătățesc. Este fantastic să fii într-o altă finală. Anul trecut am fost în finala acasă la Buenos Aires și am pierdut destul de rău, așa că sper că mâine să iau primul meu titlu", a adăugat Cerundolo.

În căutarea primului titlu ATP

Cerundolo a jucat a treia semifinală din 202. Argentinianul a ajuns în ultimii patru la Rio de Janeiro, în februarie, și în prima sa semifinală ATP Masters 1000 la Miami, în martie.
Pe lângă victoria sa în trei seturi, împotriva lui Ruud, Cerundolo a trecut pe rând de Pedro Sousa, Aslan Karatsev și Carreno Busta, fără să piardă set în această săptămână în Suedia. Victoria de sâmbătă, în prima sa întâlnire cu Carreno Busta îl va propulsa pe argentinian pe locul 32 în ATP Live Rankings.
În cazul în care duminică va câștiga primul său trpfeu, argentinianul va urca până pe locul 30în clasamentul ATP.
Nordea Open
Primul titlu ATP pentru Cerundolo. Argentinianul ajunge în top 30 mondial
17/07/2022 LA 16:24
Wimbledon
Rafael Nadal, victorie muncită în primul tur la Wimbledon! L-a învins pe debutantul Cerundolo
28/06/2022 LA 18:06