După ce a păstrat tăcerea timp de mai multe săptămâni, după situația din Australia, Novak Djokovic a oferit mai multe explicații, iar celebrul interviu acordat pentru BBC a fost urmat de o nouă apariție, în cadrul emisiunii OKO, difuzate de RTS.
Sârbul nu a ezitat să ofere detalii despre ceea ce a trăit în ultima vreme. Poate cel mai inedit lucru este autocritica puternică pe care și-a făcut-o cu privire la interviul pe care l-a acordat pentru L'Equipe, știind deja că este contagios. El este de părere că a făcut o greșeală gravă, ce îi poate afecta imaginea.
Sârbul a recunoscut că a făcut o greșeală, după ce a acordat acel interviu pentru L'Equipe: "Recunosc că ceea ce am făcut a fost egoist din partea mea, presupun că a fost o greșeală și sunt conștient că nu toată lumea m-ar putea ierta. Apreciez onestitatea, am crescut mereu cu asta și intenția mea este să fiu transparent în toate acțiunile mele. Știam că oamenii vor vorbi despre mine, dar nu regret că am distribuit acele fotografii pe rețelele mele de socializare, știu ce s-ar fi întâmplat dacă nu aș fi făcut-o”, a spus el, conform puntodebreak.com.
Roland Garros
Nadal: "Sunt în criză de timp!". Rafa știe cine va câștiga titlul la Roland Garros, la feminin
ACUM 7 MINUTE
"Adevărul este că am primit mesaje de la câțiva tenismeni, dar întotdeauna la nivel privat, deoarece nu au vrut să vorbească public despre această chestiune. Înțeleg, lucrurile au fost dificile. Am fost plăcut surprins de Nick Kyrgios și îi mulțumesc foarte mult pentru tot ce a spus, la fel ca toți cei care m-au susținut, precum Alizé Cornet”, a comentat sârbul.

Novak Djokovc: "Îl respect pe Nadal, dar cred că a beneficiat de o oportunitate grozavă."

Întrebat de ce nu se vaccinează împotriva coronavirusului și ce se va întâmpla dacă ratează turneele de Grand Slam, Djokovic a precizat că are grijă de orice substanță intră în corpul său și că preferă să lupte cu boala, decât să facă vaccinul: "Ca sportiv de elită trebuie să verific foarte bine tot ce intră în corpul meu și care îmi poate schimba chiar și 0,5% din starea mea. Vreau să fiu foarte precaut cu asta și voi trăi cu consecințele de a nu fi vaccinat", asigură Djokovic, care ar putea fi privat de a concura la evenimente majore. "Aleg să mă concentrez asupra lucrurilor pe care le-am realizat și sunt recunoscător pentru asta. Cred că am destul timp în față și sper ca viitorul să-mi ofere tot ce este mai bun", a spus el.
CITEȘTE ȘI:
Poate unul dintre cele mai surprinzătoare puncte ale interviului a fost când a fost întrebat dacă a perceput Australian Open 2022 ca pe o oportunitate ratată: "Nimic în viață nu este garantat, dar sincer cred că aș fi avut o șansă bună să câștig turneul anul acesta. Arena Rod Laver este ca o parte din casa mea, nu îndrăznesc să spun că aș fi câștigat turneul, dar aș fi avut o șansă foarte bună. Îl respect pe Nadal, dar cred că a beneficiat o oportunitate grozavă”, a argumentat el.
"Tot ce s-a întâmplat îmi va afecta revenirea pe teren. Voi încerca să-mi canalizez toată energia și să o transform în combustibil mental și fizic. Am o motivație suplimentară", a adăugat sârbul.
Novak Djokovic va reveni săptămâna viitoare în circuit, la turneul de 500 de puncte ATP de la Dubai, acolo unde a cucerit cinci titluri de-a lungul carierei. Competiția din Emiratele Arabe Unite va fi transmisă în direct pe Eurosport 2 și Eurosport Player, în perioada 21-26 februarie.
Roland Garros
Ce șanse are Simona Halep de a reveni în top 10 WTA! Chris Evert a analizat situația din clasament
ACUM 2 ORE
Roland Garros
Directorul turneului de la Roland Garros nu crede în șansele lui Alcaraz la Openul francez
ACUM 5 ORE