Djokovic a fost extrem de nervos într-un start de finală bulversat de ploaie, dar și de agitația spectatorilor care s-au grăbit să găsească soluții pentru a se adăposti. Sârbul s-a răstit la cei din staff-ul său, jocul său fiind totodată neobișnuit de dezlânat. Însă, în cele din urmă, acest lucru nu a contat, liderul clasamentului mondial reușind să se impună în mai puțin de două ore, în minimum de seturi, chiar dacă a fost condus de Schwartzman cu 3-0 în start de meci.
În primă fază, Diego Schwartzman a profitat de numeroasele greșeli din jocul sârbului, câștigând de două ori pe serviciul acestuia și ajungând, ulterior, la două mingi de 4-0, însă spre deosebire de sfertul de finală cu Nadal, argentinianul nu a reușit să fructifice avantajul luat devreme în partidă, nemaireușind să trimită lovituri câștigătoare cu aceeași lejeritate (10-10 raportul lovituri câștigătoare / greșeli neforțate în primul set).
Tenis
El e cel mai tânăr român care va participa la Australian Open!
ACUM O ORĂ
Condus cu 3-0, liderul mondial a declanșat contra-ofensiva, iar Schwartzman s-a clătinat, oferind câteva cadouri în momente-cheie - greșeli neforțate cu reverul și dublă greșeală la minge de break. Astfel, Djokovic a recuperat prompt ambele break-uri, a egalat la 3 și, deși pe ultimele sale două ture pe lansare din setul inaugural s-a dus o luptă crâncenă, argentinianul având minge de break și set, în cele din urmă "Nole" a dus la finiș revenirea din primul set, obținând break-ul decisiv pentru 7-5 după mai bine de o oră de joc de la primul serviciu, chiar și cu 18 greșeli neforțate înscrise în statistică.
Djokovic a fost nevoit să revină și în setul secund, după ce și-a pierdut din nou serviciul în game-ul inaugural, însă odată reușit re-break-ul, a avansat mult mai lin, obținând în cele din urmă break-ul decisiv în game-ul cu numărul opt.
  • În acest moment, Novak Djokovic este lider în topul celor mai multe finale disputate în turneele din seria Masters 1000 (52, față de 51 - Nadal și 50 - Federer).
  • Djokovic a preluat conducerea și în topul celor mai multe trofee Masters 1000 câștigate în carieră (36, față de 35 - Rafael Nadal).
Turnee ATP Masters 1000 câștigate în istoria tenisului masculin:
36 - Novak Djokovic
35 - Rafael Nadal
28 - Roger Federer
17 - Andre Agassi
14 - Andy Murray
11 - Pete Sampras

Novak Djokovic: "Evident, este ciudat să nu joc în finală cu el"

Prin calificarea în finala Masters-ului de la Roma, Novak Djokovic a devenit doar al doilea jucător de tenis din istorie cu zece prezențe în finala Masters-ului din capitala Italiei, după Rafael Nadal. Sârbul și-a spus apăsat punctul de vedere în discuția despre schimbul de generații din tenis, comentând și eliminarea prematură din turneu a "Regelui Zgurii”.
"Evident, contează dacă joci sau nu finala contra lui Nadal. În majoritatea finalelor importante pe zgură pe care le-am jucat l-am înfruntat pe Rafa, așa că, evident, este ciudat să nu joc în finală cu el", a transmis Novak Djokovic, înaintea finalei cu Diego Schwartzan - tocmai autorul marii surprize de la Roma.
"Cred că este una dintre cele mai bune ere din istoria tenisului și sunt recunoscător pentru faptul că fac parte din această eră împreună cu acești doi băieți (n.r. – Roger Federer și Rafael Nadal). Sunt campioni incredibili pe teren și în afara lui. Avem și niște băieți tineri, avem un nou campion de Grand Slam, în Dominic Thiem – ceea ce era de așteptat, date fiind calitățile lui și faptul că mai jucase finale, iar acum, iată-l, a câștigat. Este foarte bine pentru tenis, în egală măsură, faptul că apar fețe noi, dar cred că este important pentru fanii tenisului să ne vadă și pe noi trei cum scriem istorie și ne luptăm pentru noi și noi titluri de Mare Șlem", a tras concluzia liderul mondial.

Mesajul savuros de felicitare primit de Schwartzman de la "El Pibe d'Oro"

Diego Schwartzman a fost felicitat într-un mod unic de Maradona pentru calificarea în finala de la Roma. Presa din Argentina a fost în delir după mesajul postat chiar pe rețelele de socializare de adulatul fotbalist în onoarea căruia Schwartzman a fost botezat de părinții săi Diego: "Felicitări, micuțule Diego Schwartzman! Joci cu un fileu de volei și, chiar și așa, ești în finală. Pentru mine, ești deja campion". Maradona și-a completat mesajul cu o fotografie în care apare grafica tv care anunța finala dintre Djokovic și Schwartzman, dar și o replică a trofeului Cupei Mondiale pe care Argentina a obținut-o în Mexic, în 1986.

Mesajul lui Diego Armando Maradona pentru Diego Schwartzman

Credit imagine: Eurosport

Diego Schwartzman mărturisea, în urmă cu un an, că vorbește des la telefon cu Diego Armando Maradona și că, adesea, primul mesaj de felicitare după victoriile importante îl primește chiar de la legenda fotbalului mondial.
Tenis
Simona Halep luptă cu zâmbetul pe buze! Cum așteaptă românca să-și dovedească nevinovăția
ACUM 2 ORE
Tenis
Kyrgios, avertisment pentru Novak Djokovic înainte de startul noul sezon: "Vă asigur că voi câștiga"
ACUM 19 ORE