Ocupant al locului 15 ATP, Diego Schwartman a produs surpriza turneului în această seară la Roma și l-a eliminat pe cel supranumit regele zgurii, Rafael Nadal, în faza sferturilor de finală ale competiției organizate la Foro Italico. Mai mult, Schwartman s-a impus în minimum de seturi, scor 6-2, 7-5, la capătul unui meci care a durat două ore și două minute de joc.

Tenis
Nadal, din nou la Paris! Ibericul și-a anunțat prezența la turneul pe care nu l-a câștigat niciodată
IERI LA 13:58

În continuare, argentinianul îl va întâlni pe zgura de la Roma pe Denis Shapovalov, care a trecut în sferturi azi de Grigor Dimitrov în trei seturi. Înaintea meciului din Roma, Rafael Nadal îl învinsese pe Schwartman de nouă ori din tot atâtea partide jucate și părea că nu are nicio șansă în fața matadorului.

Diego Schwartzman a produs surpriza turneului la Roma

"Tenisul este nebun, mă gândeam să merg la Hamburg să-mi reglez ritmul, dar azi am jucat nemaipomenit, nu am crezut că pot să-l bat pe Nadal, e foarte diferit, e prima dată când îl înving și speram să fie cu spectatori, dar mă bucur că am reușit asta. Am jucat de nouă ori cu el, nu am fost aproape, dar am simțit mereu că am o șansă în fața lui. Azi am folosit fiecare șansă pe care am avut-o și sunt foarte mulțumit de cum am jucat azi", a spus Schwartzman la interviul de după meci.

În cealaltă semifinală se întâlnesc Novak Djokovic și Casper Ruud. Turneul Masters 1000 de la Roma poate fi urmărit în direct și în exclusivitate pe canalele Eurosport și pe aplicația Eurosport Player.

Tenis
Recordul lui Rafa Nadal la Roland Garros, "amenințat" de un junior promițător: "Îl pot doborî!"
16/10/2020 LA 16:25
Tenis
Novak Djokovic, lăsat pe dinafară! Ce spune Toni Nadal despre cei mai buni tenismeni din istorie
14/10/2020 LA 16:30