Novak Djokovic a fost expulzat din Australia la începutul acestei săptămâni, după ce viza i-a fost anulată, iar Curtea Federală nu i-a mai dat dreptate în procesul de redobândire a documentului. Liderul ATP a primit și o interdicție pe 3 ani de a mai călca la Antipozi, deși există pârghii pe care probabil le va accesa pentru a avea parte de "grațiere".
Evenimentele controversate din ultimele zile au făcut înconjurul lumii și au stârnit serii interminabile de comentarii. Dublul campion la Australian Open, Jim Courier, a analizat recent cele întâmplate. Fostul tenismen a declarat că cel mai bine ar fi fost dacă Djokovic nu ar fi mers în Australia, de pe urma situației create sârbul având numai de pierdut.
"Cred că mai sunt detalii de ieșit la iveală, ca să aflăm puțin mai multe. Încă nu știm exact cine din guvern ce știa. Și cum a fost el în aeroportul din Dubai și i-au fost aprobate actele? Eu am fost în aeroportul din Los Angeles cu teancuri de hârtii pentru a intra în țară și sunt complet vaccinat.
Roland Garros
Djokovic a fost întrebat la Paris dacă va participa la Wimbledon! Răspunsul a venit pe loc
ACUM 13 ORE
Evident că s-au făcut câteva erori aici, dar în cele din urmă, toți cei implicați au avut de pierdut, absolut toată lumea. Ar fi fost mult mai bine dacă Djokovic nu ar fi venit aici, ar fi fost mai bine pentru el, cu siguranță, pentru tenis și pentru guvernul australian, sincer să fiu. Pur și simplu nu a fost o poveste frumoasă", a declarat Jim Courier, citat de TennisHead.
Citește și:

Djokovic, OUT și de la Roland Garros și US Open

După ce a ratat Australian Open, Djokovic a aflat că nu va putea participa nici la Roland Garros dacă nu se va vaccina. Guvernul francez, care în urmă cu mai puțin de două săptămâni susținea că nu va impune ca participarea la Grand Slam-ul de la Paris să fie condiționată de vaccinarea sportivilor, a revenit asupra acestei decizii și a precizat că toți cei care vor concura la turneul de la finalul lunii mai vor trebui să aibă schema completă de vaccinare.
În plus, și organizatorii US Open iau în calcul să le permită accesul în competiție doar sportivilor vaccinați împotriva coronavirusului, mai ales că și cei de la Indian Wells și Miami Open au impus obligativitatea vaccinării pentru participanți.
În aceste condiții, singurul turneu de Grand Slam la care Novak Djokovic ar putea lua parte în acest an, în încercarea de a-și crește numărul de trofee de Mare Șlem, este Wimbledon. Organizatorii competiției de la All England Club au declarat, potrivit Daily Mail, că este prea devreme pentru a lua o decizie cu privire la acest aspect, urmând a adera la politica guvernamentală în vigoare. Numai timpul ne va arăta la ce turnee din 2022 va avea voie Djokovic să concureze.
Australian Open 2022 se vede în exclusivitate pe Eurosport. Toate meciurile de la Melbourne sunt în direct și în exclusivitate pentru România și pe aplicaţia Eurosport Player.
Roland-Garros
Djokovic "se teme" de Nadal, deși are probleme medicale! De ce îl vede mare favorit la Roland Garros
ACUM 17 ORE
Roland Garros
Roland Garros | Istoria turneului de Grand Slam din capitala Franței
IERI LA 11:28