Novak Djokovic a fost expulzat din Australia, după ce Curtea nu i-a mai dat dreptate în procesul de redobândire a vizei. Liderul ATP a părăsit țara la începutul acestei săptămâni și se confruntă cu o interdicție pe 3 ani de a mai călca la Antipozi, deși există pârghii pe care probabil le va accesa pentru a avea parte de "grațiere".
După ce a ratat Australian Open, Djokovic a aflat că nu va putea participa nici la Roland Garros dacă nu se va vaccina. Guvernul francez, care în urmă cu mai puțin de două săptămâni susținea că nu va impune ca participarea la Grand Slam-ul de la Paris să fie condiționată de vaccinarea sportivilor, a revenit asupra acestei decizii și a precizat că toți cei care vor concura la turneul de la finalul lunii mai vor trebui să aibă schema completă de vaccinare.
În plus, și organizatorii US Open iau în calcul să le permită accesul în competiție doar sportivilor vaccinați împotriva coronavirusului, mai ales că și cei de la Indian Wells și Miami Open au impus obligativitatea vaccinării pentru participanți.
Roland-Garros
Top 3 meciuri de urmărit în prima săptămână la Roland Garros pe tabloul feminin și pe cel masculin
ACUM 15 ORE
În aceste condiții, singurul turneu de Grand Slam la care Novak Djokovic ar putea lua parte în acest an, în încercarea de a-și crește numărul de trofee de Mare Șlem, este Wimbledon. Organizatorii competiției de la All England Club au declarat, potrivit Daily Mail, că este prea devreme pentru a lua o decizie cu privire la acest aspect, urmând a adera la politica guvernamentală în vigoare.
Citește și:

DE CE APROAPE NICIUN JUCĂTOR NU L-A SUSȚINUT PE DJOKOVIC

Tot circul creat în ultimele săptămâni în Australia i-a pus într-o lumină proastă atât pe organizatorii Australian Open, cât și pe autorități și pe Djokovic. Sam Groth, care a devenit cel mai mare contestatar al sârbului, a publicat la începutul acestei săptămâni un nou material în care a explicat de ce nu există un val de simpatie în rândul jucătorilor pentru ce i s-a întâmplat lui Nole.
Kyrgios făcea apel la unitate, dar acest lucru nu poate fi făcut în contextul în care aproape nimeni nu e de partea numărului 1 mondial.
"Nimeni nu a ieșit bine din acest circ cu Djokovic. După 12 zile de show, duminică, cu o zi înainte de startul turneului, programul de joc al Australian Open nu era confirmat. Jucătorii, dintre care mulți știau că vor juca luni, nu aveau idee dacă acest lucru se va mai întâmpla. În calitate de jucător, acest lucru îți afectează cu adevărat pregătirea, planul alimentar, programul de somn și momentul în care te antrenezi. Totul se concentrează în jurul orei de start.
Organizatorii chiar au greșit. Nu era nevoie ca lucrurile să meargă altfel decât merg în mod normal. Toată lumea s-a încurcat din cauza unuia care acum nici măcar nu este aici.
Nu este nicio surpriză în acest context că nu a existat un val de simpatie pentru Novak din partea jucătorilor. Desigur, prietenii lui Tennys Sandgren, Vasek Pospisil și Sergiy Stakhovsky au fost solidari. Cea mai mare surpriză a fost să îl vedem pe Kyrgios de partea lui Djokovic, dar în rest a existat foarte multă frustrare în rândul celorlalți.
Avem 97% dintre jucătorii de aici complet vaccinați. Au făcut ceea ce trebuia să facă pentru a juca. Dacă ești unul dintre ei, nu ai fi frustrat că un tip care refuză să urmeze exemplul a încercat să intre printr-o portiță?
Indiferent dacă au crezut că ar trebui deportat sau nu, adevărul este unul singur: aproape toți consideră că Djokovic ar fi trebuit să facă ceea ce era stipulat în regulament. Chiar și Sandgren – unul dintre cei mai convinși susținători ai lui Djokovic și un renumit anti-vaccinist – a decis să nu călătorească în Australia pentru că știa că nu are motive pentru o scutire", a scris Groth în Herald Sun.
Australian Open 2022 se vede în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player (17-30 ianuarie).
Roland-Garros
French Open 2022: informații, premii și favoriți
18/05/2022 LA 20:44
Tenis
Clasamentul turneelor mari câștigate în ATP, actualizat. Diferența dintre Djokovic, Nadal și Federer
16/05/2022 LA 16:51