Premierul australian Scott Morrison a venit cu precizări care îi dau speranțe sârbului că va putea participa la Australian Open 2023.
Numărul 1 mondial se întoarce la Belgrad, ca urmare a deportării sale din Australia și a revocării vizei, iar decizia de a-i interzice intrarea în țară timp de 3 ani a fost confirmată.
Sportivul a fost nevoit să părăsească țara, cu pedeapsa menționată, dar ar putea reveni mult mai devreme în Australia, chiar la ediția următoare a Grand Slam-ului.
Australian Open
Ilie Năstase a comentat succesul lui Nadal de la Australian Open: "Asta mi-a plăcut foarte mult"
01/02/2022 LA 17:50

Djokovic ar putea reveni în Australia în 2023

Tenismanul sârb nu poate primi o altă viză în următorii 3 ani, potrivit legii imigrației din Australia, cu excepția situației în care ministrul australian al Imigrației ar stabili anumite motive importante pentru ca sportivul să revină în țară.
"Anularea vizei a fost confirmată de Curtea Federală, astfel că, în consecință, i se va interzice intrarea în țară timp de trei ani", a declarat ministrul Andrews presei australiene.
Citește și:
Totuși, legea din Australia oferă câteva motive pentru ridicarea interdicției de trei ani, care i-ar putea permite lui Djokovic să participe la Grand Slam înainte de 2025, dacă va depune o contestație pe care Australia o va accepta.
"Interdicția poate fi ridicată în cazurile în care motivul este pertinent, dar nu este ceva ce va fi luat în considerare astăzi sau mâine, ci în viitor. Toți cei care solicită ridicarea interdicției trebuie să treacă prin același proces, nu contează dacă este Novak Djokovic sau altcineva. Acest proces nu este simplu. Am fi putut evita această situație dacă Novak Djokovic ar fi fost vaccinat", a adăugat Ministrul Afacerilor Interne, citat de sport.blic.
De asemenea, prim-ministrul Scott Morrison a confirmat că există posibilitatea revenirii sârbului în Australia: "Nu vreau să influențez deciziile viitoare în niciun fel, dar există posibilitatea ca lui Djokovic să i se permită să intre în Australia în anumite circumstațe.".
În final, începutul primului Grand Slam al sezonului a fost umbrit de toată situația care s-a creat cu Novak Djokovic, care nu va participa la turneu și va rata șansa de a câștiga cel de-al 10-lea Australian Open și al 21-lea Grand Slam din carieră.
Australian Open 2022 se vede în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player (17-30 ianuarie).
Australian Open
"Una dintre cele mai mari reveniri pe care le-am văzut vreodată" - McEnroe, uimit de Rafael Nadal
01/02/2022 LA 11:39
Australian Open
Becker, fost antrenor al lui Djokovic: "Nadal este cel mai de succes jucător al tuturor timpurilor"
30/01/2022 LA 18:21