Novak Djokovic și Rafael Nadal au una dintre cele mai mari rivalități din istoria sportului. Cei doi mari campioni se luptă de ani buni pentru supremație în tenis și de cele mai multe ori au avut doar cuvinte de laudă unul la adresa celuilalt.
Rafa Nadal a avut recent o declarație controversată, spunând că Djokovic e obsedat să câștige cât mai multe titluri de Grand Slam, pe când el are o "ambiție sănătoasă". Ibericul a punctat că acest mod de a fi al lui Djokovic nu este un lucru negativ și că nu o spune ca un reproș, dar a ținut să sublinieze că el privește diferit lucrurile și că nu a făcut o obsesie din a fi deținătorului tuturor recordurilor.
Nadal are 20 de titluri de Grand Slam în carieră (la fel ca Federer), iar Djokovic 18. Sârbul nu s-a ferit niciodată să declare public că își dorește să devină cel mai titrat jucător din istorie.
Tenis
Un tenismen din noua generație i-a pus gând rău lui Novak Djokovic! "El e jucătorul de bătut"
IERI LA 20:55

Novak Djokovic: "Aceasta este calea mea"

Djokovic va juca în această săptămână la turneul de casă de la Belgrad (ATP 250) și a susținut o conferință de presă, în care a comentat printre altele și spusele marelui său rival.
"Nu pot vorbi în numele lui, nu știu modul în care gândește, dar este dreptul său de a-și exprima o opinie. Personal, nu simt că sunt obsedat de nimic în viață; ceea ce simt este pasiune și dorință uriașă. Mă îndrept spre atingerea obiectivelor mele și nu am avut niciodată o problemă să spun asta. Niciodată nu mi-a fost greu să spun: "Vreau să bat acel record sau să ating acel obiectiv". Nu știu de ce ar fi un lucru rău, nu doar în termeni de recorduri, ci în orice, în politica din tenis, de exemplu.
De când eram un jucător tânăr, nu mă temeam să-mi exprim obiectivele: am vrut să fiu numărul unu și să câștig Grand Slam-uri. Desigur, aceste obiective sunt în creștere - când îndeplinești unul, apare altul. Aceasta este calea mea, și este unică, la fel ca a lui Rafa.", a declarat Djokovic, citat de eurosport.uk.
https://i.eurosport.com/2021/04/13/3046739.jpg
Liderul mondial a continuat menționând că pentru el tocmai aceste recorduri pe care vrea să le doboare sunt principala sursă de motivație în carieră: "Totul este o chestiune de percepție și interpretare a ceea ce se spune. Îl respect pe Rafa, probabil mai mult decât orice alt jucător din lume; el este cel mai mare rival pe care l-am avut în viața mea. Tot ce a realizat, devotamentul său față de tenis și felul în care practică tenisul în general, aceste trăsături ale sale sunt demne de admirație. El știe ce surse de motivație are, nu pot intra în asta.
Am spus de mai multe ori în trecut că dragostea pentru sport este motivul principal pentru care continui să joc tenis profesionist. Adică, dacă nu aș iubi într-adevăr competiția, nu ar exista niciun alt motiv pentru mine ca să concurez. Continui să joc pentru că încă mai simt focul și dorința de a câștiga și pentru că am sprijinul celor apropiați. Voi continua atâta timp cât va fi așa."
Novak Djokovic va juca direct în turul doi la Belgrad, cu învingătorul disputei Kwon Soonwoo-Roberto Carballes Baena, în timp ce Nadal joacă la Barcelona (ATP 500), unde îl va avea adversar în turul secund pe lya Ivashka. Ambii jucători au început slab sezonul de zgură, la Monte Carlo. Djokovic a pierdut în optimi cu Daniel Evans, în timp de Rafa a fost învins de Andrey Rublev, în sferturile de finală.
Turneul de la Barcelona este zilnic, în direct pe Eurosport 2 și Eurosport Player.
Fiecare turneu ATP Masters 1000 și toate cele patru turnee de Mare Șlem sunt în direct, la cerere și fără reclame pe Eurosport Player.
Australian Open
Motivul pentru care jucătorii ce excelează la serviciu vor fi avantajați la Australian Open 2023
IERI LA 17:19
Tenis
Novak Djokovic, considerat favorit cert la Australian Open 2023! "E cel mai bun și merită"
06/12/2022 LA 11:43