"Susțin în totalitate poziția WTA, pentru că nu avem suficiente informații în privința lui Shuai Peng și a situației sale", a declarat Djokovic, miercuri, la Madrid, unde participă la faza finală a Cupei Davis cu echipa Serbiei.
"Sănătatea sa este cea mai importantă pentru lumea tenisului. Nu este vorba neapărat despre ea, în această situație ar putea fi oricine, un jucător sau o jucătoare, iar așa ceva nu trebuie să se întâmple. Cred că poziția WTA este foarte îndrăzneață și foarte curajoasă", a adăugat campionul sârb.
Președintele WTA, Steve Simon, a anunțat miercuri printr-un comunicat "suspendarea imediată a tuturor turneelor WTA din China, inclusiv Hong Kong".
Australian Open
Australian Open LIVE BLOG | Medvedev, în semifinale, după o partidă ireală cu Auger-Aliassime
ACUM 18 ORE
''Având în vedere situația actuală în acest caz, sunt foarte neliniștit în legătură cu riscurile pe care toate jucătoarele noastre și staff-urile lor și le-ar lua în cazul în care vom organiza turnee în China în 2022'', a precizat Simon.
Citește și:
În sezonul 2019, ultimul care nu a fost afectat de Covid-19, nu mai puțin de zece turnee au fost organizate în China, printre care și Turneul Campioanelor, cu premii totale de 14 milioane de dolari, mai bine dotat decât echivalentul său masculin.
Shuai Peng, 35 de ani, a dispărut timp de mai multe zile în noiembrie, după ce l-a acuzat de abuzuri sexuale pe un fost vicepremier chinez. Jucătoarea a reapărut pe 21 noiembrie, într-un restaurant din Beijing, iar apoi la un turneu organizat în capitala Chinei, potrivit mai multor videoclipuri publicate de presa oficială.
"Chiar dacă acum știm unde se află Peng, am îndoieli serioase că ea este liberă, în siguranță și nu este supusă cenzurii, constrângerii sau intimidării", a mai precizat Steve Simon, considerând că Beijingul nu a "acționat în mod credibil" în acest caz.
Sursa: AGERPRES
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Australian Open
Moment istoric în semifinalele Australian Open: de 9 ani nu s-a mai întâmplat așa ceva într-un GS
ACUM O ZI
Australian Open
Swiatek, în semifinale la Australian Open. Meciul cu Sorana Cîrstea a ajutat-o enorm
IERI LA 05:31