Roger Federer a declarat răspicat încă de la începutul anului că obiectivul său major pentru acest sezon este turneul de la Wimbledon, astfel că și-a construit pregătirea pentru a atinge vârful de formă la Grand Slam-ul londonez.
Pentru asta s-a retras în timpul turneului de la Roland Garros, deși obținuse calificarea în optimi. Totuși, pregătirea Wimbledon-ului a început cu stângul pentru marele campion elvețian. După ce a trecut în 2 seturi echilibrate de Ilya Ivashka în primul tur de la Halle, Federer a clacat în fața lui Felix Auger-Aliassime în turul secund al turneului pe care l-a câștigat de 10 ori în carieră.
Elvețianul a câștigat primul set, dar apoi a cedat oarecum inexplicabil, în special în setul decisiv, când a pierdut primele 4 game-uri și nu a mai putut face apoi nimic pentru a reveni.
Laver Cup
Djokovic, întrebat când se retrage, după ce Federer a spus "adio" tenisului. Răspunsul sârbului
ACUM 14 ORE

Roger Federer: "Trebuie să înțeleg de ce se întâmplă"

La finalul confruntării cu canadianul, Federer a fost foarte dezamăgit, iar din declarațiile sale reiese o oarecare frustrare pentru că nu a reușit să facă mai mult. După precedentele înfrângeri din 2021 (la Doha și Geneva), Federer spunea că nu este îngrijorat și că rezultatele sunt oarecum normale, ținând cont de lunga sa perioadă de absență din cauza accidentărilor.
Acum însă, elvețianul a admis că se aștepta la mai mult de la el, dar că nu s-a ridicat la un nivel decent, menționând chiar că a avut o atitudine greșită în multe momente din meciul cu Auger- Aliassime.
"Nu a fost o atitudine bună din partea mea, am fost dezamăgit de modul în care mă simțeam pe teren, de modul în care mergeau lucrurile. Am încercat să fac lucrurile să meargă bine, dar mi-am dat seama că nu va fi ziua mea. Am devenit negativ, iar acest lucru nu este normal, indiferent de circumstanțe. Așadar, acest lucru nu mă face fericit și mândru, dar în același timp, mă uit înapoi la cele 1500 de meciuri pe care le-am jucat.Trebuie să iau fiecare meci ca pe o informație pe care trebuie să o descopăr.", a spus Federer, citat de tennishead.com.
În perspectiva turneului de la Wimbledon, Federer a admis că tebuie să-și schimbe atitudinea pentru a avea o șansă la un rezultat bun.
"Trebuie să înțeleg de ce se întâmplă și să învăț din experiențele de la Paris, Doha sau Geneva. Schimbarea suprefeței nu este ușoară.
Este important pentru mine să iau deciziile corecte pentru Wimbledon și pentru restul sezonului, deoarece nu pot accepta felul în care m-am comportat în setul 3. Primele două au fost complet în regulă, nu a existat nicio problemă acolo. Dar am fost total nemulțumit de felul în care am jucat în setul 3. La fel cala Geneva, am simțit că joc bine în unele momente, dar au fost mult prea multe oscilații.", a încheiat Federer.
Turneul de la Wimbledon va avea loc în perioada 28 iunie - 11 iulie și va fi transmis în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player.
Fiecare turneu ATP Masters 1000 și toate cele patru turnee de Mare Șlem sunt în direct, la cerere și fără reclame pe Eurosport Player.
Laver Cup
De ce și-a amânat Federer retragerea! Dezvăluirea făcută de tatăl lui Roger: "Atunci voia să anunțe!
ACUM 15 ORE
Laver Cup
Nadal nu a plâns pentru Roger Federer doar la Laver Cup! Confesiunea lui Rafa: "M-a emoționat enorm"
ACUM 20 ORE