Nick Kyrgios s-a calificat în sferturile de finală ale turneului ATP 500 de la Halle, după o victorie în optimi în fața grecului Stefanos Tsitsipas, scor 5-7, 6-2, 6-4.
Australianul a reușit să treacă de momentul în care s-a contrat cu arbitrul de scaun, în urma unui avertisment primit pentru că a stat prea mult între schimburi și a revenit de la 0-1 la seturi. Kyrgios are parte de un început foarte bun al sezonului pe iarbă, după ce săptămâna trecută a ajuns și în semifinalele turneului de la Stuttgart.
La finalul meciului cu Tsitsipas, Kyrgios a vorbit foarte frumos despre jucătorul grec și a subliniat și munca pe care o depune atunci când nu se află pe circuit pentru perioade lungi de timp:
Wimbledon
Toni Nadal nu s-a abținut! Mesaj pentru Tsitsipas: "Nu-l bate pe Rafa, dar încearcă cu Djokovic"
25/06/2022 LA 20:32
"Stef este unul dintre cei mai buni jucători din lume în acest moment și va avea parte de rezultate grozave, sunt sigur că va avea multe turnee de Grand Slam. Nu știu dacă pot spune același lucru și despre mine, dar sunt bucuros să pot produce acest nivel în turneele în care joc.
Asta arată cât de mult muncesc atunci când nu joc. Sunt extrem de încântat și nerăbdător să merg mai departe, vreau să continui cu aceste victorii mari pe cele mai importante terenuri de tenis din lume", a declarat Kyrgios la finalul meciului cu Tsitsipas.
Citește și:

Pablo Carreno Busta, următorul adversar al lui Nick Kyrgios la Halle

În sferturile de finală, Nick Kyrgios îl va întâlni pe spaniolul Pablo Carreno Busta, jucător cu care Kyrgios a avut probleme în trecut, despre care a spus că "nu ar fi ajuns în top 50 dacă nu ar fi existat zgura".
Cu toate acestea, înaintea partidei de la Halle, Kyrgios a avut un discurs echilibrat la adresa adversarului său:
"Abia aștept jocul. Este un jucător grozav, care poate juca bine pe orice suprafață. Voi încerca să văd ce pot face, să returnez bine și să mă concentrez pe serviciu", a mai spus Kyrgios.
În cazul în care va câștiga partida din sferturile de finală de la Halle, Nick Kyrgios poate reveni în Top 50 ATP pentru prima oară din martie 2021.
Terra Wortmann Open
Kyrgios a făcut scandal la Halle! L-a adus în discuție pe Nadal, în meciul câștigat cu Tsitsipas
15/06/2022 LA 17:06
Boss Open
Kyrgios acuză că a fost insultat rasial! Ce i-au strigat fanii de la Stuttgart, în meciul cu Murray
11/06/2022 LA 18:44