Jucătorii de tenis din Rusia nu vor fi autorizaţi să participe la ediţia din acest an a turneului de Grand Slam de la Wimbledon, din cauza invaziei armatei ruse în Ucraina, potrivit New York Times. La începutul acestei luni, All England Lawn Tennis Club (AELTC), care organizează Grand Slam-ul londonez pe iarbă, a precizat că poartă discuţii cu guvernul britanic privind participarea jucătorilor din Rusia şi Belarus.
Organizatorii au spus că intenţionează să anunţe o decizie în acest sens la mijlocul lunii mai, înainte de termenul limită de înscriere pentru turneul programat între 27 iunie şi 10 iulie. O interdicţie impusă jucătorilor ruşi ar împiedica participarea la turneul de la Wimbledon a numărului 2 mondial Daniil Medvedev, precum şi a lui Andrey Rublev, clasat pe locul 8 ATP, în ierarhia masculină, precum şi a jucătoarei Anastasia Pavlyuchenkova, ocupanta poziţiei la 15-a în ierarhia WTA.
CITEȘTE ȘI:
Wimbledon
Daniil Medvedev nu renunță: vrea să joace la Wimbledon! Anunțul rusului de pe locul 2 ATP
IERI LA 08:14

Cum au reacționat rușii la aflarea veștii că jucătorii lor nu pot participa la Wimbledon

Șeful Federației Ruse de Tenis, Shamil Tarpishchev, a comentat informația privind eliminarea jucătorilor de tenis ruși de la Wimbledon: "Noi nu putem face nimic. Cred că această decizie este greșită, dar nu se poate schimba nimic aici. Federația de tenis a făcut deja tot ce a putut. Nu vreau să vorbesc despre acest subiect mai mult, tot ce voi spune va fi folosit împotriva sportivilor. Lucrăm la această situație, asta e tot ce pot spune".
În plus, fosta jucătoare de tenis rusă, acutală comentatoare sportivă Anna Dmitrieva a comentat informația privind suspendarea rușilor de la Wimbledon: "Până acum, tenismenii noștri nu au jucat deosebit de bine la Wimbledon. Nici Medvedev, nici Rublev, nici Khachanov. Este puțin probabil ca performanța lor să adauge ceva nou la rating. Desigur, este păcat să nu participi la cel mai bun turneu, așa cum cred mulți jucători de tenis. Din păcate, dar așa este viața, nu e o mare pierdere".
Mutua Madrid Open
Djokovic a lăudat jocul și mentalitatea puștiului lui Alcaraz, după înfrângerea de la Madrid
08/05/2022 LA 05:15
Tenis
Daniil Medvedev revine în circuit chiar înainte de Roland Garros! La ce turneu va juca rusul
06/05/2022 LA 14:37