Gabriela Ruse, cea mai tânără jucătoare a României în Top 160 WTA, a anunțat, luni, printr-un mesaj postat de rețelele de socializare, că este nevoită să renunțe la Australian Open 2021 din cauza unei accidentări.
"Anul 2021 nu începe chiar așa cum mi-aș fi dorit. Din cauza unei accidentări, nu o să fiu prezentă la Australian Open", a scris Gabi Ruse pe Instagram.
Bucureșteanca a precizat ulterior pentru Eurosport că s-a accidentat în urmă cu zece zile. "Am fractură la un deget, m-am accidentat la un antrenament, din păcate", a explicat Gabriela.
Roland-Garros
Sebastian Korda - Carlos Alcaraz - Roland-Garros
ACUM 4 ORE

Gabi Ruse ratează calificările pentru Australian Open 2021

Pe locul 159 WTA în prezent, Gabriela Ruse s-a detașat alături de Jaqueline Cristian în fruntea noii generații de jucătoare ale României. Ruse ar fi fost cap de serie în calificările șpentru Australian Open 2020, programate la Dubai. Irina Bara, Mihaela Buzărnescu, Monica Niculescu, Jaqueline Cristian, Laura Paar și Gabriela Talabă sunt tricolorele care vor evolua în calificările pentru primul Grand Slam al anului. Simona Halep, Patricia Ţig, Sorana Cîrstea, Irina Begu şi Ana Bogdan au acces direct pe tabloul principal.
În 2020, Ruse a fost învinsă în ultimul tur al calificărilor pentru Australian Open de mai tânăra reprezentantă a Statelor Unite, Catherine McNally.
  • Wimbledon este singurul dintre cele patru turnee de Mare Șlem la care Gabi Ruse a acces până acum pe tabloul principal (în 2018 – când a avut mingi de meci în fața fostului număr doi mondial Agnieszka Radwanska și în 2019, când s-a înclinat tot în primul tur în fața Juliei Goerges).
În urmă cu o lună, Gabriela Ruse a reușit un parcurs entuziasmant în turneul ITF 100K + ospitalitate de la Dubai, trecându-și în cont prima victorie în fața unei jucătoare din Top 50, dar și o primă semifinală la acest nivel.
Roland-Garros
Cameron Norrie - Karen Khachanov - Roland-Garros
ACUM 4 ORE
Roland-Garros
Alexander Zverev - Brandon Nakashima - Roland-Garros
ACUM 6 ORE