Tenisul mondial ia decizii pe ultima sută de metri în ceea ce privește startul sezonului 2021. Abu Dhabi și Dubai vor găzdui startul sezonului competițional de anul viitor, confirmă “Gulf News”.
Emiratele Arabe Unite au reprezentat în ultimii ani un centru din ce în ce mai important pentru sportul mondial și tenis, iar în contextul actual dat de pandemia de coronavirus, Abu Dhabi și Dubai devin "colacul de salvare" pentru ITF, Tennis Australia și WTA.

Calificările pentru Australian Open, la Dubai

Roland-Garros
Spectacol total la Roland Garros. TOP 5 lovituri ale zilei
ACUM 11 MINUTE
Australia se teme de un al treilea val de coronavirus și a găsit o soluție de compromis pentru a nu sacrifica total calificările, așa cum s-a întâmplat la US Open 2020. Pentru că sportivilor care vor juca la Australian Open li se va impune o carantină de două săptămâni la sosirea la Antipozi, la Melbourne ar urma să se joace doar meciurile de pe tablourile principale. Iar calificările au fost programate la Dubai, atât la feminin, cât și la masculin, în perioada 9 – 13 ianuarie. 16 jucători și 16 jucătoare care vor obține calificarea la Australian Open vor fi transportați de la Dubai la Melbourne în curse charter speciale.
  • Dubai este, de regulă, o destinație preferată de sportivi în pauza competițională și pregătirea unui nou sezon.
  • În prezent, măsurile anti-Covid-19 sunt mai relaxate în Emiratele Arabe Unite.
WTA a decis să dea start sezonului 2021 cu un turneu WTA 500, la Abu Dhabi, în săptămâna 5-13 ianuarie, la Zayed Sports City. De la Abu Dhabi, jucătoarele ar urma să meargă direct spre Australia, începând cu data de 15 ianuarie, pentru a putea intra în carantina obligatorie. Așa cum am detaliat anterior, amânarea Australian Open-ului cu trei săptămâni determină o reacție în lanț în circuit, datele tradiționale ale dublei WTA Dubai / Doha suprapunându-se în acest moment peste primul Grand Slam al anului, motiv pentru care Emiratele Arabe au căutat soluții alternative de a atrage caravana tenisului.
Tenisul întregistrează astfel două premiere: startul sezonului WTA se va da în afara Australiei, iar calificările pentru Australian Open se vor juca într-o altă țară. Atât turneul WTA, cât și calificările pentru Australian Open ar urma să se joace fără spectatori.
  • 1993 este anul în care la Dubai s-a organizat primul turneu de tenis în circuitul profesionist (la masculin). Tenisul feminin a programat o primă vizită la Dubai, cu circuitul ITF, în 1998.
  • Spectacolul de la Australian Open 2021 este în direct și în exclusivitate pe canalele Eurosport și pe Eurosport Player.
Roland Garros
Simona Halep - Qinwen Zheng, în turul doi la Roland Garros, live pe Eurosport 1, în jurul orei 16:00
ACUM 7 ORE
Roland-Garros
Nadal a trecut fără probleme de Moutet și e în turul 3 la Roland Garros! Rezumatul partidei
ACUM 7 ORE