Andy Murray nu va participa la primul turneu de Mare Șlem al sezonului, după ce autoritățile de la Melbourne au refuzat să accepte accesul întârziat al acestuia în Australia.
"Sunt mâhnit să anunț că nu voi zbura spre Australia pentru a participa la Australian Open. Am comunicat în permanență cu Tennis Australia pentru a găsi o soluție de carantinare rezonabilă, dar nu am reușit să găsim o variantă. Vreau să mulțumesc tuturor pentru eforturile depuse, eu sunt devastat că nu joc în Australia - o țară și un turneu pe care le iubesc", a transmis Andy Murray, vineri.
De cinci ori finalist la Australian Open, Andy Murray primise un wildcard pentru tabloul principal din partea organizatorilor, având în vedere faptul că poziția sa actuală în clasamentul mondial (213 ATP) nu i-ar fi asigurat decât prezența în calificări.
WTA Dubai
Sorana Cîrstea, prima româncă în turul 2 la Dubai! Cu cine va lupta pentru un loc în turul al 3-lea
ACUM 4 ORE

Murray, depistat pozitiv cu Covid 19

Pe 15 ianuarie, în ziua în care jucătorii și jucătoarele de tenis au pornit spre Australia, conform programului strict impus de organizatori, presa birtanică a anunțat că Andy Murray a ieșit pozitiv la testul Covid. Britanicul nu s-a putut îmbarca astfel în avioanele charter pentru Melbourne, rămânând în izolare la Londra.
Pentru că recuperarea a decurs bine, jucătorul în vârstă de 33 de ani a sperat că va primi acceptul de a ajunge mai târziu decât ceilalți jucători în Australia, astfel încât să poată participa la primul Grand Slam al anului, începând cu 8 februarie. O derogare similară a cerut și antrenorul lui Dominic Thiem, Nicolas Massu, depistat și el pozitiv cu Covid-19.
Luptându-se cu o accidentare la șold de câțiva ani, Andy Murray a ratat prezența la Australian Open și în 2018 și 2020. După eliminarea din primul tur de la Melbourne, în 2017, britanicul își anunța retragerea din tenis - decizie asupra căreia a revenit ulterior. Ultima victorie a lui Murray la Australian Open s-a consemnat la ediția 2017, în turul al treilea.
  • Fratele lui Andy Murray, Jamie, nu a fost infectat și participă la Australian Open în proba de dublu.

Australian Open 2021 - Acțiunea de la Melbourne revine pe Eurosport

Tenis
"Toată lumea știe asta!" Roger Federer a comentat descalificarea lui Novak Djokovic la US Open
ACUM 4 ORE
Tenis
"M-am simțit deprimat după operație!" Roger Federer, răspuns sincer despre retragerea din tenis
ACUM 5 ORE