Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Alexander Zverev și-a cerut scuze după ce l-a învins pe Djokovic în semifinale la Jocurile Olimpice

Nicu Savin

Publicat 30/07/2021 la 21:42 GMT+3

Alexander Zverev a reușit o victorie fantastică în fața lui Novak Djokovic și s-a calificat în finala turneului de tenis de la Jocurile Olimpice. La conferința de presă de după meci, germanul a declarat că îi pare rău pentru liderul mondial și a menționat în același timp că succesul de azi e cel mai important din cariera sa.

Novak Djokovic et Alexander Zverev à Tokyo.

Credit imagine: Imago

Alexander Zverev i-a curmat visul lui Novak Djokovic de a realiza Golden Slam-ul (câștigarea celor 4 turnee de Grand Slam și a medaliei de aur la Jocurile Olimpice în același an). În semifinala turneului olimpic de la Tokyo, sârbul a câștigat primul set și a condus cu break avans și în manșa secundă, dar Zverev a revenit fantastic și s-a impus în final cu 1-6, 6-3, 6-1 la capătul a 2 ore și 3 minute de joc.
picture

Novak Djokovic, un monument de tristețe, după ce a ratat finala și la dublu mixt

Germanul l-a compătimit pe liderul mondial când cei doi jucători s-au salutat la fileu. Mai apoi, la conferința de presă, germanul chiar și-a cerut scuze pentru că l-a învins pe Djokovic, spunând că îi pare rău pentru că sârbul nu și-a putut completa un an fabulos cu titlul olimpic.
"Îmi cer scuze, îmi pare foarte rău (pentru el). Rămâne cel mai mare jucător din toate timpurile. (...) Ştiu că a venit aici ca să-şi treacă numele în istorie, ştiu că era în căutarea Golden Slam. Nu poţi însă să câştigi mereu. E totuşi bine să poţi să-l învingi din când în când", a spus Zverev, citat de Agerpres.

Zverev, față în față cu istoria

Zverev are șansa să devină primul german din istorie care câștigă medalia de aur la Jocurile Olimpice. Tommy Haas a fost primul neamț care a jucat într-o finală olimpică, dar a fost învins în 2000 (Sydney) de Yevgeny Kafelnikov.
Tot împotriva unui rus va lupta și zverev pentru aur. Este vorba despre Karen Khachanov, care a trecut în cealaltă semifinală de Pablo Carreno Busta cu un dublu 6-3. Zverev și Khachanov s-au întâlnit de 4 ori până acum, rezultatul duelurilor directe fiind egal, 2-2.
Zverev a admis că victoria de azi este printre cele mai importante realizări din carieră și a menționat că senzația de a reprezenta Germania la competiția supremă a sportului mondial este total diferită de cea pe care o trăiește atunci când joacă în circuitul ATP.
"Este fără îndoială una dintre cele mai mari reuşite din cariera mea. Aici nu joc doar pentru mine sau pentru apropiaţii mei, joc de asemenea pentru toţi sportivii, toţi oamenii care au rămas în Germania şi mă urmăresc. Jocurile Olimpice sunt cel mai mare eveniment sportiv din lume", a compeletat Zverev.
picture

Djokovic, OUT de la Jocurile Olimpice. Zverev a plâns ca un copil după victoria carierei

Competițiile de la Tokyo se desfășoară în perioada 21 iulie - 8 august, iar toate competițiile se vor vedea pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport. În fiecare zi, pe eurosport.ro vei putea găsi programul de la Jocurile Olimpice.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo