Rafael Nadal nu a mai jucat de la Roland Garros, acolo unde a pierdut în semifinale împotriva marelui său rival Noivak Djokovic. Ibericul va reveni pe teren în această săptămână la turneul ATP 500 de la Washington, unde este principalul favorit.
Nadal a susținut o amplă conferință de presă înainte de turneul din capitala Statelor Unite, în care a vorbit și despre ce s-a întâmplat la turneul olimpic de la Tokyo, acolo unde el a ales să nu participe.
Novak Djokovic a fost marele favorit la medalia de aur, dar sârbul s-a oprit în semifinale, fiind învins de Alexander Averev, care mai apoi a și urcat pe prima treaptă a podiumului. În timpul partidei du germanul, Djokovic a avut mai multe accese de furie, aruncând la un moment dat racheta în tribunele goale.
Australian Open
"Ești surprins că nu joci cu Zverev în sferturi?" Răspunsul neașteptat oferit de Nadal la Melbourne
ACUM 6 ORE

Djokovic a aruncat cu racheta în tribune, de nervi! Imagini incredibile

Rafael Nadal l-a taxat pe Djokovic pentru ieșirea nervoasă de la Jocurile Olimpice

Nadal a comentat atitudinea liderului mondial, pe care a taxat-o, menționând că astfel de momente ar trebui evitate.
"Din fericire nu au existat fani în tribune și nu s-a întâmplat nimic. Acestea sunt lucruri care se întâmplă o dată la ceva timp și trebuiesc evitate. Este important să eviți aceste tipuri de situații, mai ales dacă ești o referință pentru mulți copii.Trebuie să ții cont de asta. La sfârșitul zilei, el este numărul 1 mondial și unul dintre cei mai buni din toate timpurile.", a declarat Nadal, citat de mirror.co.uk.
În privința absenței sale de la Wimbledon și Jocurile Olimpice, Nadal a punctat: "Corpul meu a decis pentru mine, dacă aș fi putut alege nu aș fi ratat niciodată Wimbledon și nici Jocurile Olimpice. Fac pași înainte și sper să fiu pregătit, astfel încât să pot concura bine."
Rafael Nadal va fi principalul favorit al turneului de la Washington care va începe pe 2 august. Spaniolul va sta în primul tur și va debuta din turul al doilea, acolo unde îl va întâlni pe câștigătorul partidei Jack Sock-Yoshihito Nishioka.
Toate evenimentele de la Jocurile Olimpice de la Tokyo sunt transmise în direct pe Eurosport Player.
Competițiile de la Tokyo se desfășoară în perioada 21 iulie - 8 august, iar toate competițiile se vor vedea pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport. În fiecare zi, pe eurosport.ro vei putea găsi programul de la Jocurile Olimpice
Australian Open
"Nu va fi un nou Big-3!" Mats Wilander, despre cine va domina tenisul masculin în următorii ani
ACUM 20 ORE
Australian Open
VIDEO | Rafael Nadal, despre tiebreak-ul care nu se mai termina: "Totul a fost o nebunie"
ACUM 21 ORE