Roger Federer, în vârstă de 38 de ani, a ratat ediția din 2016 a Jocurilor Olimpice din cauza unei accidentări și în urmă cu câteva săptămâni era indecis cu privire la participarea lui la ediția din 2020, care va avea loc în perioada 24 iulie - 9 august. Marele campion elvețian a făcut anunțul mult așteptat cu ocazia unui meci demonstrativ disputat la Tokyo.
Federer, care va împlini 39 de ani la doar câteva zile după Jocurile Olimpice, a cucerit medalia de argint la ediția din 2012 de la Londra după ce a fost învins în finală de Andy Murray. Elvețianul nu a reușit să-și reprezinte țara așa cum și-ar fi dorit și să obțină o medalie de aur în proba de simplu. La dublu, el a cucerit medalia de aur în 2008 alături de Stanislas Wawrinka.

Roger Federer: "Am ales cu inima"

Wimbledon
"Federer a fost de 40 de ori mai rău decât mine!" Holger Rune, o nouă controversă după Roland Garros
20/06/2022 LA 14:26
Până la urmă, cel mai titrat jucător de tenis din istorie a decis să mai participe o data la Jocurile Olimpice. "Am discutat cu echipa mea de câteva săptămâni, chiar luni, în legătură cu ce ar trebui să facă vara viitoare, după Wimbledon şi înainte de US Open. În cele din urmă am decis să mai particip încă o dată la Jocurile Olimpice. Am ales cu inima. Am purtat steagul Elveției de două ori, în Atena și Beijing, am o medalie de aur și una de argint și de abia aștept să mai particip o dată", a spus el.
Obiectivul de a câștiga în 2020 o medalie de aur este cu adevărat îndrăzneț, mai ales pentru că Novak Djokovic va participa și el, iar sârbul nu a păstrat secret faptul că principalul lui obiectiv este să câștige medalia de aur. Djokovic a plecat din Rio în lacrimi după ce a fost eliminat încă din primul tur de Juan Martin del Potro. De asemenea, Andy Murray și Rafael Nadal sunt și ei așteptați să concureze la Olimpiada din 2020.
Tenis
Țiriac și "pariul" din tenisul mondial masculin! Omul de afaceri a dat verdictul: "Va fi numărul 1"
16/06/2022 LA 17:39
Tenis
Ion Țiriac: "Nadal nu poate fi comparat cu Djokovic sau Federer"! Erorile făcute de Nole și Roger
16/06/2022 LA 14:08