Sferturile de finală ale turneului de tenis ATP 250 de la Marseille, Franța, au consemnat vineri două mari surprize, prin eliminarea capilor de serie 2 și 3, grecul Stefanos Tsitsipas (5 ATP) și rusul Karen Khachanov (21 ATP) de jucători cvasianonimi.
După ce rusul Daniil Medvedev, cap de serie 1 și număr 3 ATP, a trecut lejer de italianul Jannik Sinner (34 ATP), cu 6-2, 6-4, în primul sfert de finală al zilei, sarcina lui Karen Khachanov părea a fi mult mai simplă în fața numărului 287 mondial, australianul Matthew Ebden, jucător de 33 de ani venit din calificări, care însă a reușit să îl învingă cu 4-6, 6-4, 6-2.

Tsitsipas și Khachanov, OUT de la Marseille

Australian Open
Australian Open 2022 | Rezumatul partidei Stefanos Tsitsipas - Sebastian Baez
ACUM 19 ORE
Rusul și-a și adjudecat primul set, cu 6-4, și părea că se confirmă calculele hârtiei. În setul doi, australianul a servit foarte bine cu primul, a câștigat toate mingile cu al doilea și a salvat și singura minge de break a lui Khachanov, care însă a pierdut pe propriul serviciul la 2-2 și nu a mai fost capabil să facă rebreak-ul.
În decisiv, Ebden a continuat să servească bine, dar mai ales să își valorifice serviciile reușite și să puncteze excelent la retur, unde a câștigat 6 puncte foarte importante, care l-au ajutat să realizeze cele două break-uri pe serviciul lui Khachanov, care nici de data aceasta nu a mai făcut rebreak-ul, cedând setul și meciul. Ebden va juca semifinala în compania favoritului 1, rusul Daniil Medvedev.
În al treilea sfert al turneului, grecul Stefanos Tsitsipas (5 ATP), favorit numărul 2 și deținător al titlului, l-a întâlnit pe francezul Pierre-Hugues Herbert (29 ani, 93 ATP), în fața căruia a și câștigat primul set, e drept, greu, la tiebreak. În setul următor, cei doi au mers cap la cap, câștigându-și serviciile, până la 4-4, când francezul a valorificat prima minge de break, pentru 5-4, după care a câștigat și setul, ducând meciul în decisiv.
În setul 3, grecul a jucat bine, însă francezul a avut mai multe lovituri direct câștigătoare, mai ales pe retur, unde a punctat cu mai mult de jumătate din mingile jucate, reușind să câștige 3 break-uri și în cele din urmă și setul și meciul. În semifinală, Herbert va juca cu unul din compatrioții, câștigător al partidei dintre Humbert (31 ATP) și Rinderknech (138 ATP).
Mediafax
Tenis
Novak Djokovic va pierde, cel mai probabil, locul 1 ATP după Australian Open
16/01/2022 LA 10:53
Australian Open
3 mari câştigători de pe urma "ştergerii" lui Djokovic de pe tabloul Australian Open
16/01/2022 LA 09:15