Ana Bogdan a fost învinsă dramatic de ucraineanca Dayana Yastremska, în trei seturi, cu 3-6, 7-6 (7), 7-6 (7), marţi seara, în prima rundă a turneului WTA 250 de la Lyon, dotat cu premii totale de 193.127 de euro. Ana Bogdan (29 ani, 97 WTA) s-a înclinat la capătul unui meci-maraton care a durat trei ore şi 5 minute.
La finalul partidei, sportiva noastră a dat dovadă de mare caracter și a vorbit la superlativ despre adversară, care se află într-o situație extrem de grea, din cauza conflictului din Ucraina.
"Azi a fost destinat să fie ziua ta. O meriți total. A fost cel mai greu meci pe care l-am jucat în termeni de emoții și de stăpânire a lor. A trebuit să lupt, asta e competiția, dar cumva știam că nu e fair-play. Fie ca Dumnezeu să te protejeze, să o protejeze pe sora ta, pe familia ta și pe toți oamenii (n.r. din Ucraina). Fie ca toți să trăim în pace", a declarat românca, impresionând pe toată lumea.
Tenis
Ana Bogdan s-a calificat în semifinalele turneului de la Paris! Victorie muncită cu Magdalena Frech
13/05/2022 LA 10:49
Ulterior, la câteva ore după încheierea duelului cu Dayana Yastremska, Ana Bogdan a oferit o nouă reacție, postând un mesaj amplu pe contul său de Instagram.
Citește și:

"Dayana este un om atât de puternic!"

Sportiva de pe locul 97 WTA a vorbit despre cum s-a desfășurat meciul, despre ce a simțit pe teren și despre adversara sa, pe care a caracterizat-o drept un om foarte puternic. Ana Bogdan a notat și că își dorește ca războiul din Ucraina să se încheie, spunând că a purtat o ținută de joc albă pentru a arăta că este împotriva evenimentelor din ultima săptămână.
"Vreau doar să vă împărtășesc câteva gânduri... A fost cel mai dur meci pe care l-am jucat vreodată în ceea ce privește sentimentele și gestionarea emoțiilor mele. Îmi pare rău dacă am țipat sau m-am încurajat prea tare uneori, dar nu a fost nimic împotriva Dayanei Yastremska. Nimic. Nicio secundă și niciun punct.
Cu toții avem de luptat cu temerile, gândurile, îndoielile noastre și mai ales în timpul unui meci de tenis când în primul rând ești tu împotriva ta, când trebuie să dai totul, să lupți pentru a deveni din ce în ce mai bun și pentru a realiza ceea ce ai visat și pentru ce ai muncit atâția ani.
Dar acum a fost o cu totul altă poveste. A trebuit să țin în mine toate aceste lucruri ale mele și povestea ei. Povestea lor. M-am încurajat și m-am bucurat când am reușit niște lovituri grozave. Și am vrut să câștig pentru că asta este o competiție, dar în același timp am simțit că nu este corect.
Trebuia să văd dincolo de un meci de tenis. Și vreau să spun că nu ar trebui să uităm niciodată că, înainte de orice altceva, suntem oameni, ar trebui să ne pase unul de celălalt și să fim amabili unul cu celălalt. Îmi pot doar imagina prin ce trec ea și sora ei, familia ei, iar ieri a meritat! Am făcut un meci grozav și am fost amândouă atât de aproape de a câștiga, un punct aici sau un punct acolo și victoria ar fi putut merge pe drumul meu sau pe al ei. Până la urmă totul a mers în felul ei. A meritat victoria, pentru ea însăși, pentru familia ei și pentru țara ei. Este un om atât de puternic la doar 21 de ani.
M-am îmbrăcat în alb pentru pace. Sunt pentru pace. Și vreau să înceteze tot acest coșmar. Pentru că ar trebui să trăim cu toții în pace, iubire și lumină.
În cele din urmă, vreau să-i mulțumesc lui Dumnezeu pentru experiența intensă la care m-a supus și știu că are un plan perfect pentru fiecare dintre noi. Așa că am încredere în El în fiecare moment și în fiecare zi. Mulțumesc! Multă dragoste tuturor", a scris Ana Bogdan.
TEB BNP Paribas Tennis Championship Istanbul
Ana Bogdan, în turul doi la Istanbul, dupo o victorie în minim de seturi contra Anei Konjuh
19/04/2022 LA 18:15
Tenis
Ana Bogdan, victorie mare la Marbella! A învins-o pe fosta ocupantă a locului 19 WTA și e în optimi
29/03/2022 LA 18:16