Dayana Yastremska, beneficiara unui wild card, a pierdut finala turneului de 250 de puncte de la Lyon. Adversara ei, Shuai Zhang, și-a respectat statutul de cap de serie (favorită numărul 8) și a cucerit titlul la Lyon, al treilea din cariera ei. Chinezoaica de pe locul 64 WTA s-a impus cu scorul de 6-3, 3-6, 6-4, la capătul unui meci care a durat o oră și 47 de minute de joc.
Shuai Zhang mai câștigase în trecut titlul la Guangzhou, de două ori, în 2013 și 2017. Yastremska și Zhang se mai întâlniseră în circuit de două ori înaintea acestei partide, cele două împărțindu-și victoriile. Zhang a trecut la Lyon de Mladenovic, Rus, Diatchenko, Garcia și Yastremska.
CITEȘTE ȘI:
Mutua Madrid Open
Simona Halep a demolat-o pe Paula Badosa și e în optimi la Madrid! Românca, evoluție magnifică
30/04/2022 LA 12:24

Dayana Yastremska nu a reușit să ducă misiunea la capăt. Ucraineanca a cedat în finala de la Lyon

Yastremska a încercat în această săptămână să se concentreze cât mai bine pe tenis, pentru a-și decupla mintea de la război, dar din Ucraina au venit permanent vești care au neliniștit. Părinții Dayanei și a surorii sale au fost nevoiți să se ascundă într-un buncăr cu doar un sfert de oră înainte ca Dayana să ofere un interviu pentru Eurosport.
"Sora mea vrea să se întoarcă înapoi la familie. O înțeleg, e încă mică și îi e dor de părinți. Și mie îmi e dor, normal. Ne lipsește și orașul nostru, aveam planuri total diferite înainte de război. Dar trebuie să rămânem uniți, așa cum ne-a spus tata: "niciodată nu știi ce se va întâmpla". Cu 15 minute înainte de a începe acest interviu, mama și tata i-au dat amândoi mesaj Ivannei și i-au spus că sirenele au început să sune din nou în Odessa și că trebuie să se refugieze iar într-un buncăr. Nu credeam că așa ceva se poate întâmpla vreodată", a spus sportiva ucraineană în urmă cu câteva zile.
Mutua Madrid Open
Ora de start a meciului Simona Halep – Paula Badosa, în turul 2 la Madrid Open
29/04/2022 LA 14:01
Mutua Madrid Open
Cum arată partea de tablou a Simonei Halep la Madrid după primele meciuri încheiate
29/04/2022 LA 13:12