Aflată pe locul 140 WTA, Dayana Yastremska a obținut în această seară calificarea în sferturile de finală la turneul de 250 de puncte de la Lyon, după ce a trecut de surprinzătoarea Cristina Bucșa (jucătoare venită din calificări), cu scorul de 6-2, 6-3, la capătul unui meci care a durat o oră și 6 minute de joc. Pentru un loc în semifinale, ucraineanca se va duela cu învingătoarea meciului dintre Paolini și Korpatsch.
La Lyon, Yastremska a mai trecut și de Ana Bogdan, la capătul unei lupte incredibile. După meciul cu Bucșa, Dayana a fost din nou foarte emoționată, iar după ce a dat mâna cu adversara la fileu a mers și și-a pus steagul Ucrainei pe umeri, mulțumindu-le celor aflați în tribune pentru susținere.
CITEȘTE ȘI:
BNP Paribas Open
Yastremska o contrazice pe Kostyuk, care s-a plâns de atitudinea rușilor din circuit: "Ei mă susțin"
11/03/2022 LA 17:16

Dayana Yastremska, victorie cu lacrimi în ochi la Lyon

Vizibil emoționată și cu lacrimi în ochi, Dayana Yastremska a oferit un scurt interviu la finalul partidei cu Bucșa, în care s-a declarat fericită că se află într-un loc sigur alături de sora ei mai mica, Ivanna, de doar 15 ani.
"A fost mai ușor azi, în privința emoțiilor. Sunt foarte bucuroasă. Ieri am încercat să mă recuperez din punct de vedere fizic, dar tot am fost foarte emoționată pentru că am vrut să câștig pentru țara mea. Sunt foarte fericită cu victoria de azi și sper să continuă tot așa. Ca să fiu sinceră, sunt fericită că sunt aici, într-un loc sigur cu sora mea. Îmi place mult să joc aici, mai ales cu situația în care suntem noi acum. Mă bucur de 1000 de ori mai mult în contextul în care mă aflu", a spus Dayana Yastremska la final.
Open 6ème Sens
Yastremska, gest superb după finala pierdută la Lyon! Ce va face ucraineanca cu banii câștigați
06/03/2022 LA 19:35
Open 6ème Sens
Dayana Yastremska a pierdut finala la Lyon! Ucraineanca, înfrângere în ultimul act cu Shuai Zhang
06/03/2022 LA 16:03