Învingătoare în proba de dublu mixt de la Roland Garros în 1977, când a trecut de cuplul Ivan Molina/Florența Mihai, Mary Carillo a devenit ulterior comentator pentru ESPN, CBS sau NBC Sports. Carillor a spus mereu ceea ce a crezut, fără a ține cont de ce e "politically correct", atrăgându-și pentru opiniile ei critici de la Andre Agassi, Serena și Venus Williams sau Maria Sharapova.
Într-un interviu acordat la începutul acestei săptămâni, fosta jucătoare din SUA a abordat din nou subiectul "Maria Sharapova", sportivă care s-a retras în 2020. Carillo crede că rusoaica a obținut prea puține trofee majore pentru calitățile avute și a identificat și care a fost momentul de cumpănă din cariera sa. Paradoxal, Mary e de părere că victoria de la Wimbledon, în 2004, i-a marcat cariera în sens negativ celei poreclite "MaSha".
Concret, Sharapova a învins-o în urmă cu 17 ani de două ori în același an pe marea campioană din SUA, înfrângerea din finala de la Wimbledon afectând-o teribil pe Serena. Aceasta a căutat ulterior să se răzbune și a fost mereu concentrată la 100% în disputele cu Maria. Rezultatul? 19 partide la rând câștigate de mezina familiei Williams, între care 7 finale.
Tenis
Iga Swiatek, depășită doar de Serena Williams într-un top select! Armele secrete ale polonezei
04/11/2022 LA 12:43
"Cea mai mare greșeală din cariera Mariei Sharapova e că a bătut-o pe Serena Williams la Wimbledon. Serena voia să ia al treilea titlu la rând la All England Club și s-a văzut învinsă de o puștoaică de 17 ani. Evident, Maria nu avea să știe la momentul respectiv, dar eu cred că aia a fost marea eroare din cariera sa. A jucat fără presiune, a făcut o partidă mară, iar Serena nu a trecut niciodată peste acel episod. De fiecare dată după acel meci, Williams a căutat cu orice preț să se răzbune", a spus Carillo, potrivit tennisworldusa.org.

Sharapova, o carieră impresionantă

Sharapova a fost una dintre cele mai mediatizate sportive din istoria recentă, grație calităților arătate pe terenul de tenis, dar și ca urmare a frumuseții și carismei sale. Rusoaica a câștigat 5 Grand Slamuri (2 la Roland Garros și câte 1 la Australian Open, Wimbledon și US Open). "Masha" are în palmares 36 de turnee cucerite, inclusiv Turneul Campioanelor (2004) și 12 competiții din categoria "Premier".
Maria a fost numărul unu în lume în 5 rânduri, pentru prima oară în august 2005, la doar 18 ani. Ultima parte a carierei a fost marcată de scandalul de dopaj în urma căruia a fost suspendată, ulterior nereușind să mai revină la forma de dinainte de acest episod.
Masha a descris suspendarea sa ca fiind "extrem de dură și nedreaptă" și a dezvăluit că nu știa de existența Meldoniumului pe lista substanțelor interzise, fiind convinsă de faptul că nu a intenționat nici măcar o secundă să încalce regulamentul antidoping. Din acest motiv, Sharapova a făcut imediat un apel la decizia inițială a tribunalului și a reușit să micșoreze perioada de pedeapsă, de la 24 de luni la 15. Fără clasament, misiunea Mariei Sharapova la revenire părea una extrem de dificilă, însă organizatorii turneelor WTA au transformat revenirea rusoaicei într-o oportunitate excelentă de a produce mai mult venit din vânzarea biletelor, fapt pentru care i-au acordat campioanei din Rusia mai multe wildcarduri. Totuși, rezultatele nu au venit, iar rusoaica a decis să își întrerupă cariera la 33 de ani.
Tenis
Dan Petrescu, înmărmurit de vestea suspendării Simonei Halep: "Asta e părerea mea"
22/10/2022 LA 18:37
Tenis
Ce declara Halep în urmă cu cinci ani, când Sharapova fusese găsită dopată: "Nu pot să judec!"
22/10/2022 LA 16:37