Italia a impus, vineri, o perioadă de carantină pentru persoanele care vin din Romania și Bulgaria, iar prezența Simonei Halep la turneul de la Palermo, programat la începutul lunii august, a fost pusă serios în pericol. Ministrul Sănătății din Italia, Roberto Speranza, a anunțat printr-un mesaj postat pe Twitter vineri după amiază că cetățenii care vin din România și Bulgaria vor intra în carantină timp de 14 zile.
Autoritățile italiene au decis instituirea carantinei pentru români după ce, în ultima perioadă, numărul cazurilor de infectare cu COVID-19 în România a crescut abrupt. Ministrul italian al Sănătății a luat decizia în urma unei întâlniri cu șefii instituțiilor de sănătate și cu ministrul de Interne. "Virusul nu este înfrânt şi continuă să circule. Din acest motiv trebuie să fim în continuare precauţi", a explicat ministrul italian într-o postare pe Twitter.

Organizatorii de la Palermo vor derogare pentru Simona Halep

Tenis
Simona Halep, într-o situație imposibilă! Interzisă la turnee, românca a mai primit o lovitură
ACUM 2 ORE
Directorul turneului de la Palermo, Oliviero Palma, a transmis, prin intermediul contuluid e Twitter al turneului, că a contactat Ministerul Sănătății din Italia pentru a cere o derogare. Astfel, organizatorii de la Palermo vor ca Simona Halep să fie primită în Italia fără să mai fie băgată în carantină: “Am trimis de urgență o scrisoare ministrului Sănătății, Roberto Speranza, l-am rugat să ne ofere o derogare pentru jucătoarele de tenis care vor lua parte la a 31-a ediție a turneului. Am scris această scrisoare ministrului pentru că suntem convinși că protocoalele adoptate de WTA sunt atât de stricte încât pot garanta siguranța și sănătatea nu numai a atleților, dar a tuturor celor implicați în acest eveniment. Aceastp decizie ar penalize o jucătoare ca Simona Halep, locul 2 în lume și campioana en-titre de la Wimbledon, care nu ar mai lua parte la turneul din Palermo. Sunt convins că există condiții suficiente pentru a primi derogarea de care avem atât nevoie, pentru ca jucătoarele din România și Bulgaria să poată lua parte la acest frumos turneu, să evite carantina de 14 zile”.
Deocamdată, organizatorii au anunţat că protocolul medical este unul extrem de strict. Dacă va ajunge totuși la Palermo, cea mai bună tenismenă a României va fi nevoită să se testeze încontinuu. Ea va trebui să îşi facă testul pentru COVID-19 înainte de a disputa primul meci. Îl va repeta la fiecare patru zile, iar la sosirea pentru prima dată în complexul de la Palermo va trebui să prezinte un test negativ de coronavirus făcut cu cel mult 48 de ore înainte.
Campioana de la Wimbledon a ţinut să asigure respectă toate măsurile impuse de autorităţi: "Trebuie să ne protejăm, iar în locurile închise să se poarte mască pentru că ajută foarte mult. Şi să fim pozitivi... cred că cel mai important este să nu lăsăm teama să ne acopere, să ne domine, dar totodată să fim responsabili pentru ceea ce trebuie să facem", a spus Simona Halep pentru Observator şi Alessandra Stoicescu.
Tenis
Halep, campioană la retur! Românca, cifre mai bune decât ale Igăi Swiatek într-un top din 2022
IERI LA 18:11
Tenis
Simona Halep luptă cu zâmbetul pe buze! Cum așteaptă românca să-și dovedească nevinovăția
26/11/2022 LA 11:44