Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Irina Begu, reacție emoționantă după a cincea finală de simplu câștigată! "Palermo e un loc special pentru mine"

Bianca Dumitru

Actualizat 25/07/2022 la 07:46 GMT+3

Irina Begu s-a impus duminică seară în finala turneului WTA 250 de la Palermo, câștigând al cincilea trofeu WTA la simplu din carieră. La finalul meciului cu Lucia Bronzetti, românca a vorbit despre importanța victoriei la această competiție.

Irina Begu

Credit imagine: Instagram

Irina Begu a avut o săptămână de vis în Italia, la turneul WTA 250 de la Palermo. Duminică seara, românca a învins-o pe Lucia Bronzetti (locul 78 WTA) în finala competiției, scor 6-2, 6-2, după o oră și 33 de minute de joc, adjudecându-și al cincilea trofeu WTA la simplu din carieră.
Begu a devenit astfel a doua româncă din istorie care se impune pe zgura de la Palermo, după Irina Spârlea, care a câștigat în 1994 și 1995.
După meciul cu Bronzetti, sportiva de 31 de ani a vorbit despre importanța trofeului câștigat în orașul în care locuiesc mai mulți membri ai familiei ei.
"În primul rând, vreau să o felicit pe Lucia. Ai avut o săptămână extraordinară, ai jucat bine. Îți urez succes, ești tânără și sunt sigură că vei mai juca multe finale. Mult succes!
Vreau să le mulțumesc celor din echipa mea, Gabi, Alex, Andrei, dar și celuilalt antrenor al meu, Victor, și fizioterapeutului, Marian. Vă mulțumesc pentru că ați fost alături de mine.
Pentru mine, Palermo este un loc special, pentru că o parte din familie este aici. I-am avut lângă mine astăzi, le mulțumesc că m-au susținut. M-am simțit bine aici și sunt sigură că voi reveni.
Știu că au fost momente dificile, cu pandemia, dar cei de la Palermo au fost printre primii care au redeschis turneul, în 2020. Vă mulțumesc pentru ospitalitate și pentru tot", a decarat Irina Begu, în timpul festivității de premiere.
Citește și:

Irina Begu a ajuns la 5 trofee WTA

Până acum, Irina Begu a câștigat la simplu 5 trofee WTA, înainte de cel de la Palermo adjudecându-le pe cele de la Tașkent (2012), Seul (2015), Florianopolis (2016) și București (2017).
În urma victoriei din Italia, românca va primi un cec de aproape 27.000 de euro și 280 de puncte WTA, urmând a urca 12 poziții în clasamentul mondial. Astfel, de astăzi, Begu va ocupa locul 33 WTA.
Pentru ea urmează turneul WTA 250 de la Varșovia, unde va fi cap de serie numărul 4. În primul tur, Irina Begu va înfrunta pe Kateryna Baindl, sportivă venită din calificări, care ocupă locul 140 WTA.
La competiția din Polonia va juca și Ana Bogdan, se va duela în primul tur cu Nuria Parrizas Diaz, cap de serie numărul 7.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo