Patrick Mouratoglou, antrenorul care o pregăteşte pe Serena Williams, a făcut un apel la forurile din tenisul mondial pentru a implementa un planprin care jucătorii din partea inferioară de clasament să beneficieze de ajutor financiar. Aceștia din urmă se confruntă cu probleme uriașe din cauza pandemiei de coronavirus și nu se mai pot susține din punct de vedere financiar atâta timp cât toate turneele au fost suspendate.
Într-o scrisoare deschisă publicată pe contul personal de Twitter, antrenorul al Serenei Williams a precizat că situaţia actuală din tenis dovedeşte cât de ''disfuncţional'' este acest sport.
Spre deosebire de jucătorii de baschet sau de fotbal, jucătorii de tenis nu au salarii fixe anuale. Ei sunt antreprenori independenţi. Ei îţi plătesc călătoriile, ei plătesc salarii antrenorilor şi staff-ului lor, în timp ce salariile proprii depind de numărul de meciuri câştigate. Cu toate acestea, mi se pare revoltător că al 100-lea cel mai bun jucător al unuia din cele mai populare sporturi în lume, urmărit de un miliard de fani, abia reuşeşte să se descurce. Cu toţii ne bazăm pe aceste organe de conducere, care au puterea să protejeze economia tenisului profesionist şi să menţină responsabilitatea socială. Nu mai putem lăsa în urmă jucători de rang inferior. Acest lucru nu este corect. Tenisul are nevoie de schimbare. Să folosim acest timp liber pentru a începe o discuţie.
Roland-Garros
Holger Rune - Hugo Gaston - Roland-Garros
ACUM 3 ORE
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Roland-Garros
Casper Ruud - Lorenzo Sonego - Roland-Garros
ACUM 4 ORE
Roland-Garros
Madison Keys - Elena Rybakina - Roland-Garros
ACUM 4 ORE