Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

S-a săturat Sabalenka de tenisul feminin?! Cum și-a justificat bielorusa declarația bizară de acum câteva zile

Maria Olteanu

Publicat 26/04/2024 la 20:24 GMT+3

Înainte de a debuta la turneul de 1000 de puncte de la Madrid, Aryna Sabalenka făcea o declarație ciudată, explicând că în ultima perioadă a preferat să privească mai mult tenis masculin decât feminin. După primul său meci din Spania, a fost întrebată despre acea declarație, explicând de ce a ajuns să tragă o asemenea concluzie.

Belarus’ Aryna Sabalenka throws the racket during her quarter-final match against Czech Republic’s Marketa Vondrousova (not in picture) at the Women's Tennis Grand Prix WTA tournament in Stuttgart, southwestern Germany, on April 19, 2024.

Credit imagine: AFP

Aryna Sabalenka, a doua jucătoare a lumii, s-a calificat în turul al treilea la turneul de 1000 de puncte WTA de la Madrid după ce a învins-o pe Magda Linette, finalistă la turneul de la Rouen. Bielorusa, campioană en-titre la competiția din capitala Spaniei, s-a impus cu scorul de 6-4, 3-6, 6-3, la capătul unui meci care a durat două ore și 12 minute de joc.
Înainte de a debuta la competiția de la Madrid, bielorusa a oferit o serie de declarații, printre care a afirmat și faptul că în ultima perioadă îi place mai mult să urmărească meciurile băieților, decât să se uite la competiția fetelor. Aryna și-a justificat atunci alegerea pornind de la faptul că tenisul masculin are mai multă logică și de aceea e mai intersant de urmărit, însă declarația sa a părut chiar și așa ciudată.
După debutul de la Madrid, numărul 2 mondial a fost întrebat despre cele spuse în urmă cu câteva zile, cu accent pe faptul că afirmațiile ei ar putea dăuna tenisului feminin, care se zbate să ajungă la același nivel cu cel masculin.
"Nu am vrut să dăunez tenisului feminin, nu. Ascultă, facem tot ce putem, sunt multe meciuri grozave.
Nu-mi place să mă uit doar pentru că joc împotriva tuturor și vreau să schimb puțin imaginea, să schimb pentru că mă uit la mult tenis feminin înainte de a merge la meci, mă uit la adversarele mele.
Nu e ca și cum nu mi-ar plăcea sau ca și cum aș încerca să jignesc ceea ce fac, știți. Încercam doar să spun că, pentru că joc acolo și e prea mult pentru mine, încerc să mă uit la tenisul masculin. Pentru mine, este mai distractiv decât să mă uit probabil la viitorii mei adversari din turneu.", a spus Sabalenka, după debutul de la Madrid Open.

ARYNA SABALENKA, DISCURS TRANȘANT ÎNAINTE DE MADRID: "PREFER SĂ MĂ UIT LA TENISUL MASCULIN DECÂT LA CEL FEMININ"

Reacția bielorusei a venit după ce în urmă cu câteva zile spunea în fața presei câteva lucruri extrem de interesante, prin care evidenția atracția ei către circuitul ATP.
"Simt că am scăzut puțin nivelul în acest ipotetic "Big Three", în ultima lună pare mai degrabă un "Big Two" (n.r. Zwiatek și Rybakina). În ciuda acestui fapt, sunt fericită să fac parte din acest grup. Sper să îmi mențin nivelul și că lucrurile vor continua în sens pozitiv.
Nu mă uit la meciurile lor. Simt că am jucat deja destul împotriva lor și că, dacă voi juca din nou împotriva oricăreia dintre ele, antrenorul meu o să-mi arate imagini cu jocurile lor pentru a le analiza și a mă pregăti. Nu sunt cineva care urmărește prea mult tenis, prefer să mă uit la tenisul masculin decât la cel feminin, simt că există mai multă logică și este mai interesant de urmărit", a spus Sabalenka.
Afirmațiile bielorusei ar putea fi interpretate ca o ofensă pentru colegele sale de circuit, mai ales în condițiile în care femeile se zbat să obțină premii egale cu bărbații. La unele turnee, încă există diferențe substanțiale între premiile în bani, iar argumentele celor care păstrează această inechitate sunt că tenisul masculin este mult mai atractiv. Atât pe arene, cât și în fața televizoarelor, meciurile de băieți sunt mult mai urmărite și de aceea în ATP premiile sunt substanțial mai mari.
Aryna Sabalenka e cap de serie 2 la Madrid, iar în faza optimilor de finală s-ar putea duela cu românca Jaqueline Cristian, care a trecut vineri de fosta campioană de Grand Slam, Barbora Krejcikova, scor 2-6, 6-0, 6-2. În turul 3, Cristian o va întâlni pe învingătoarea partidei Danielle Collins - Olga Danilovic.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo