În prezent, Philippoussis este pe linia de plutire, însă a avut mari probleme în trecut cu finanțele, încă de pe vremea când juca tenis. Finalist la US Open (1998, învins de compatriotul Pat Rafter) și la Wimbledon (2003, bătut de Federer), Mark a cucerit 11 titluri de-a lungul carierei. Cu un serviciu fantastic, jucătorul de la Antipozi urca des la fileu, fiind considerat un tenismen spectaculos.
CITEȘTE ȘI:
FEDERER ANUNȚĂ O SUPER-FORȚĂ ÎN TENISUL MONDIAL MASCULIN! "NE VA ÎNTRECE PE MINE, NADAL ȘI DJOKOVIC"
Astana Open
Medvedev, calificare fără emoții în sferturi la Astana! Se conturează un posibil duel cu Djokovic
ACUM 3 ORE

De la câștiguri fabuloase, la un faliment iminent

Cu toate că a câștigat 7 milioane de dolari doar din premii (la asta se adaugă alte sume impresionante din contractele de publicitate), Philippoussis a ajuns într-o situație incredibilă la finalul lui 2008, după o accidentare teribilă care l-a ținut departe de terenul de tenis doi ani.
"Mâncam paste cu varză 7 zile din 7, până a devenit mâncarea mea preferată. Mama spunea că e mâncare de săraci, pentru că era foarte simplă. Mi-a fost foarte rușine pentru că ei mi-au oferit visul lor și aveam responsabilitatea de a avea grijă de ei. Eram în depresie, totul era negru. Nu există durere mai mare decât să-i văd pe cei dragi mie suferind din cauza acțiunilor mele", a spus Philippoussis, citat de express.co.uk.
Pare de necrezut că un jucător care câștigă atât de multe turnee și are acces la premii uriașe poate să ajungă falit la 32 de ani. Dar, stilul său de viață era unul complet haotic, negândindu-se niciodată că nu are un cont limitat în bancă. În consecință, tenismenul australian își satisfăcea orice capriciu, marea lui slăbiciune fiind mașinile de lux, care se devalorizau rapid.
"Obișnuiam să schimb mașinile ca pe șosete, fiindcă mă plictiseam. Mă uitam la Bad Boys (n.r. serie de filme cu Will Smith), și ziceam: Doamne, a apărut noul Porsche turbo, după care îmi sunam agentul și-i ziceam să îmi găsească mașina. Atât de ridicol eram. Nu exagerez când spun că schimbam unele mașini zilnic", a mai povestit Mark.

Philippoussis a simțit că și-a dezamăgit familia

În 2009, Philippoussis declara public că nu mai are niciun ban și că urmează să își piardă până și casa. În cele din urmă a primit ajutorul părinților și și-a păstrat imobilul, lucru care l-a făcut să se simtă extrem de stânjenit, pentru că, în special tatăl său, a făcut o mulțime de sacrificii pentru ca Mark să devină jucător profesionist.
"Familia mea este totul pentru mine, este prioritatea mea absolută. Am avut visul de a deveni jucător de tenis profesionist și familia mea a pus la bătaie toate resursele financiare. Tatăl meu avea o slujbă bună într-o bancă și a renunțat pentru că a vrut să mă ajute să-mi îndeplinesc visurile. Când ești sportiv, ultimul lucru pe care ți-l dorești e mereu să ți se spună să aduni pentru zile negre. Dacă nu asculți, simți că ești vulnerabil când te accidentezi. Trebuie să mergi înainte, trebuie să te recuperezi, să fii bine. Am fost pe tușă câteva luni și nu-mi puteam permite multe, a trebuit să îi rog pe prietenii mei să-mi cumpere mâncare", a concluzionat australianul.
Ceea ce a pățit între 2006 și 2008 a fost un semnal de trezire la realitate. Philippousis a continuat să joace până în 2015, deși ajunsese la 39 de ani, pentru a fi sigur că strânge o sumă de bani care să nu îl mai aducă în situația teribilă prin care trecuse. S-a echilibrat și emoțional și financiar, ulterior particiând la mai multe reality show-uri care i-au garantat sume importante. Totuși, a fost la un pas să devină falit după o carieră impresionantă, în care a câștigat sume la care unii doar visează.
Astana Open
Djokovic, calificare en-fanfare în sferturi la Astana Open! Sârbul a trecut de Van De Zandschulp
ACUM 5 ORE
Tenis
Nadal, declarație "fără perdea" despre retragerea din tenis: "Corpul îmi spune una, mintea alta!"
ACUM 6 ORE