În acea săptămână, la Monte Carlo, a câștigat primele lui meciuri pe zgură din ultimii patru ani și a învins trei jucători din Top 20 - Hubert Hurkacz, David Goffin și ldierul mondial Novak Djokovic - pentru a ajunge în semifinale: o reușită despre care spune că i s-ar fi părut greu de crezut acum patru ani, când a fost suspendat din circuit pentru 12 luni.
În cea mai recentă ediție a Players’ Voice, actualul jucător număr 1 al Marii Britanii reflectă asupra sezonului său de până acum, revenirii lui din 2018 și entuziasmului de a juca pe "teren propriu" pentru sezonul de iarbă din Marea Britanie.
2021 a fost destul de distractiv pentru mine până acum. Am jucat bine și mi-a plăcut cu adevărat provocarea de a-mi impune jocul și stilul pe teren, așa că, în general, a fost minunat să fiu în circuit.
Rolex Monte-Carlo Masters
ATP Monte Carlo | Novak Djokovic, eliminat de Daniel Evans în optimi! Englezul a făcut un meci mare
15/04/2021 LA 13:33
Monte Carlo a fost incredibil pentru mine și, deși nu sunt genul de om care să aleagă cu adevărat momente definitorii, acest turneu - împreună cu ATP Cup - trebuie să fie acolo sus ca unele dintre cele mai importante momente din carieră. Am avut un parcurs grozav și am câștigat câteva meciuri mari împotriva unor nume uriașe. Să ajung în semifinale a fost foarte frumos, dar întotdeauna vrei să te descurci mai bine și speri că vei merge și mai departe.
https://i.eurosport.com/2021/06/15/3153732.jpg
În anul 2017, când am avut anul liber, ar fi fost dificil să cred că aș putea să-l înving pe liderul modnail din ATP patru ani mai târziu. Dar, de fapt, este doar un moment care-mi reamintește că nimic nu este la fel de rău pe cât pare, nici în viață, nici în tenis, și, de cele mai multe ori, ieși mereu la suprafață. Evident, a implicat o muncă destul de grea, deci asta face ca rezultatele de la Monte Carlo să fie și mai pline de satisfacții.
Totuși, la momentul respectiv, nu știi în mod evident ce se va întâmpla în viitor, așa că a fost dificil să fiu departe de circuit atât de mult timp. Singurul aspect pozitiv este că probabil m-a făcut să apreciez tenisul și mai mult, dar a fost greu. Îmi amintesc că trebuia să-mi mențin încrederea la un nivel înalt că aș putea reveni și să joc la nivelul la care știam că sunt capabil să joc.
Când m-am întors în circuit în 2018, mi-a luat ceva timp să revin la un nivel fizic bun, să pot să alerg, dar cred că timpul liber m-a motivat să continui să merg înainte și m-a împins să obțin victorii și mai frumoase. De atunci am avut câteva rezultate frumoase, așa că sper să pot continua și să câștig cât mai mult timp.
https://i.eurosport.com/2021/06/15/3153735.jpg
Un an mai târziu, în 2019, am devenit jucătorul numărul 1 al Marii Britanii, care este o poziție destul de prestigioasă dacă te uiți la ceilalți jucători care au ocupat acel loc de-a lungul anilor. Cred că dacă cineva trage concluzia din povestea mea, ar fi că lucrurile se pot schimba; poți face unele lucruri cu adevărat grozave dacă ai puterea să continui să muncești din greu. Așadar, sper că alți compatrioți ai mei - indiferent dacă sunt tineri începători sau juniori care doresc să devină profesioniști - pot să creadă: doar concentrați-vă pe a da totul și în vinal veți vedea că merită.
Mi-ar plăcea să văd mai mulți britanici venind din spate și jucând la turnee. Avem un grup de jucători foarte buni acum, dar ar fi minunat să sărbătorim și mai mult datorită victoriilor lor. Tenismenii noștri sunt foarte buni și păstrăm cu toțiilegătura. Avem un grup WhatsApp și avem o conversație destul de bună - toată lumea trimite încurajări și ne felicităm reciproc când cineva obține rezultate bune.
Sperăm că vom avea destule reușite în următoarele săptămâni, pe măsură ce vom intra în sezonul de iarbă din Marea Britanie. A putea juca în fața fanilor - și a fanilor de acasă - este cu adevărat frumos pentru noi toți și sper doar că toată lumea se va bucura de acest lucru! Se simte ca o sărbătoare pentru că în sfârșit am recuperat sportul - am urmărit o parte din meciurile de fotbal din ultima perioadă și se pare că toată lumea iubește sportul din nou.
Revenirea la Queen's în special este ceva ce aștept cu nerăbdare, acolo e un teren central uimitor și sperăm că noi, britanicii, putem obține victorii bune și putem arăta spectatorilor și tuturor celor care ne vor urmărică tenisul s-a întors cu adevărat.
Apoi vom avea parte de Wimbledon care se va simți diferit din cauza restricțiilor în vigoare, dar va fi special să joc în fața fanilor încă o data acolo. Acum câteva săptămâni, de fapt, am fost la Wimbledon la ceai cu unul dintre prietenii mei și a fost minunat să mă întorc acolo. Sunt sigur că organizatorii turneului vor face cea mai bună treabă posibilă pentru a face din acesta un turneu grozav, așa cum a fost întotdeauna.
Dincolo de asta, există o mulțime de evenimente care ne vor ține ocupați până la sfârșitul anului. Aștept cu nerăbdare întregul calendar, dar Cupa Davis este un lucru important pentru mine și sunt încântat să concurez din nou după ce a fost anulată în 2020. Îmi plac foarte mult acele săptămâni în deplasare cu echipa și sperăm că vom reuși din nous ăne descurcăm bine la Madrid.
https://i.eurosport.com/2021/06/15/3153736.jpg
De asemenea, aștept cu nerăbdare Battle of the Brits din luna decembrie. Este în Scoția - Anglia vs Scoția - și ar trebui să fie destul de interesant! Sunt intrigat să văd cum reacționează unii dintre băieți la șase mii de scoțieni care strigă în mare parte la ei, așa că va fi o distracție bună și o modalitate excelentă de a încheia anul.
https://i.eurosport.com/2021/06/15/3153739.jpg
Qatar ExxonMobil Open
Roger Federer – Daniel Evans, 7-6(8), 3-6, 7-5 la Doha! FedEx, victorie la primul meci din 2021
10/03/2021 LA 14:59
Qatar ExxonMobil Open
Roger Federer, anunț înaintea meciului de debut la Doha, după 405 zile de pauză: "Atât voi mai juca"
10/03/2021 LA 11:34