Locul 4 mondial, Medvedev a ajuns în penultimul act la Londra, în direct la Eurosport, după trei victorii fără set pierdut. În special în confruntarea cu Djokovic, rusul a impresionat, cedându-i liderului mondial doar 6 game-uri (6-3, 6-3, după doar o oră și 22 de minute). Poreclit de presa engleză "Mister Perfect" pentru parcursul de la Turneul Campionilor, Medvedev rămâne modest. El a declarat că are șanse egale cu toți ceilați mari jucători prezenți în semifinale să se impună la competiția din capitala Angliei.
"Când sunt patru jucători atât de buni rămași în cursă, șansele tale nu sunt foarte mari. Nu sunt "Mister Perfect", ci "Mister 25%". Toți avem șanse egale, am o șansă din patru să câștig turneul", a spus Medvedev în conferința de presă de după partida cu Schwartzman.

Turneul Campionilor | Medvedev, despre întâlnirile cu Nadal, Federer și Djokovic

Laver Cup
Părinții lui Roger Federer au vorbit în premieră despre retragerea lui Roger. Cel mai dureros moment
ACUM 9 ORE
Medvedev nu este intimidat de cei trei mari jucători care au dominat total tenisul mondial în ultimul deceniu și jumătate, dar recunoaște că le poartă tuturor un respect deosebit.
Acest lucru nu îl face să aibă trac în aceste dispute, dimpotrivă, îl motivează.
"Îmi place să joc împotriva celor trei mari. Când eram foarte mic și am deschis ochii în tenis - abia țineam racheta în mână - am început să îl urmăresc pe Roger. Câștiga tot. Apoi a venit Rafa, care și-a lăsat amprenta asupra tenisului, iar ulterior a apărut Djokovic, care a început să le pună probleme tot mai mari. E grozav să joc împotriva lor, așa că abia aștept întâlnirea cu Rafa. Sunt încrezător, dar sunt convins că și Nadal e la fel de optimist", a mai spus rusul.
Medvedev a fost întrebat dacă pierderea finalei de la US Open 2019, în fața lui Rafa, îi va afecta prestația de azi. În septembrie anul trecut, rusul a revenit impresionant, după ce "Matadorul" a condus cu 2-0 la seturi, însă în decisiv marele campion spaniol a fost mai puternic.
"A trecut mult de la acea partidă, multe s-au schimbat. Rafa își îmbunătățește mereu jocul, tot timpul schimbă ceva. Și eu m-am schimbat, și eu am evoluat. E un meci nou și partida de la US Open nu cred să conteze în vreun fel", a încheiat jucătorul născut la Moscova.
3-0 este scorul întâlnirilor directe dintre Nadal și Medvedev. Cei doi s-au întâlnit ultima oară anul trecut, la Turneul Campionilor, ibericul impunându-se cu 6-7(3), 6-3, 7-6(4).
Programul de azi de la Turneul Campionilor (Eurosport 2 și Eurosport Player):
  • Dominic Thiem - Novak Djokovic (ora 16:00)
  • Daniil Medvedev - Rafael Nadal (ora 22:00)
Laver Cup
"Hai să evităm asta!" Ce l-a pus Federer pe Djokovic să facă la 3-6, 2-3 cu Auger-Aliassime
ACUM 10 ORE
Tenis
"Ești fericit că există Djokovic?" Replica lui Nadal a venit imediat și a stârnit hohote de râs
ACUM 10 ORE