Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Rybakina, magistrală la Stuttgart! 3lena e campioană și este deasupra tuturor jucătoarelor din circuit acum

Maria Olteanu

Actualizat 21/04/2024 la 15:39 GMT+3

Elena Rybakina, a patra favorită a turneului de 500 de puncte de pe zgura de la Stuttagrt, este campioana ediției din acest an, după un succes scurt în finală, cu Marta Kostyuk, la capătul a două seturi simetrice, 6-2, 6-2. Aceasta ajunge la cel de-al treilea trofeu cucerit în 2024, mai mult decât oricine altcineva din circuitul WTA.

Elena Rybakina beim Porsche Grand Prix in Stuttgart

Credit imagine: Getty Images

Ultimul act al competiției de 500 de puncte WTA de la Stuttgart le-a adus față în față pe Elena Rybakina (4 WTA) și Marta Kostyuk (27 WTA). Prima reușise să o elimine în faza semifinală pe principala favortiă a turneului, Iga Swiatek, care era neînvinsă pe zgura germană.
De partea cealaltă, ucraineanca a făcut săptămânna vieții la Stuttgart, după ce a evut parte de reevniri absolut uimitoare (a salvat cinci mingi de meci cu Zheng) și meciuri de aproape sau chiar mai mult de trei ore.
Rybakina este campioana din acest an, după două seturi simetrice, 6-2, 6-2.
Marta a început însă rău finala cu Rybakina, pierzând primul serviciu și dându-i adversarei ei șansa să intre în meci cu break. Rybakina ș-a consolidat imediat și a fost mereu cu un pas în fața ucrainencei, care a mai greșit o dată la 4-2, iar Rybakina a mai făcut un break și s-a distanțat la 5-2, luând o opțiune serioasă pentru adjudecarea primei manșe.
Așa s-a și întâmplat, pentru că jucătoarea din Kazahstan a închis primul set în favoarea ei, scor 6-2, după 31 de minute de joc.
Citește și:

Rybakina, campioană la Stuttgart

Setul secund a început la fel, cu Kostyuk cedându-și serviciul și cu Rybakina la conducere, care reușise să își construiască un avantaj solid, set și break la startul manșei a doua.
Al șaselea game din meci, la 3-2, jocul a devenit extrem de încins, iar Rybakina a salvat trei mingi de break, câștigând la mare luptă game-ul și mergând la 4-2 pe tabelă.
După acest game extrem de disputat, Kostyuk și-a pierdut din nou serviciul, repetându-se scenariul primului set, când Elena s-a dus la 5-2, urmând a servi pentru meci și trofeu.
Puternica Marta a salvat trei mingi de meci, dar până la urmă Rybakina s-a impus cu un dublu 6-2, 6-2, devrenind campioană la Stuttgart.
După acest meci câștigat, Elena ajunge la al 8-lea titlu din carieră și la al treilea din 2024, având în acest an un bilanț extraordinar, de 26 de victorii și 4 înfrângeri.
Elena Rybakina a câștigat până acum mai multe titluri decât orice altă jucătoare în acest sezon.
Forma din 2024:
  • Brisbane - campioană
  • Abu Dhabi - campioană
  • Doha - finalistă
  • Miami - finalistă
  • Stuttgart - campioană
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo