Nole a câștigat peste 150 de milioane de dolari doar din tenis, dar familia sa a pătimit mult înainte ca numărul unu mondial să cunoască succesul. Tatăl său, Srdan, a crezut orbește în talentul și puterea de luptă a lui Nole, dar în urmă cu aproape 17 ani, înainte ca Djokovic să împlinească 18 ani, familia sa a trecut prin momente grele din punct de vedere financiar.
Tenisul este probabil cel mai scump sport, orice jucător având nevoie să fie susținut puternic înainte de a începe să câștige bani. E cunoscut deja episodul în care tatăl său, extrem de teatral, a afirmat la un moment dat, aruncând pe masă 10 mărci, că "este tot ce am".
Cert e că înainte de a cunoaște succesul, Nole a avut mari probleme să călătorească, familia sa nepermițându-și să îl trimită la toate turneele la care ar fi vrut. Milija Milosavljevic, care deține compania Ktitor, un prieten al familie Djokovic, a dezvăluit cum englezii au încercat să îl "cumpere" pe Nole. Au oferit o sumă amețitoare pentru ca sârbul să reprezinte Marea Britanie, conștienți de potențialul enorm al acestuia.
Tenis
Clasamentul turneelor mari câștigate în ATP, actualizat. Diferența dintre Djokovic, Nadal și Federer
IERI LA 16:51
"Sunt un prieten al familiei Djokovic. Cândva, până în majoratul lui Novak, englezii voiau să îl recruteze pe Djokovic pentru a-i reprezenta. Ofereau 10 milioane de lire sterline, plus un milion de lire sterline în fiecare an pentru formare profesională. "Srđan" s-a ridicat imediat ce a auzit oferta și a spus răspicat: <Fiul meu este sârb, va juca doar pentru Serbia noastră!>", a dezvăluit Milosavljevic pentru blic.rs.
CITEȘTE ȘI:
NOVAK DJOKOVIC VS GUVERNUL AUSTRALIEI! TOATE INFORMAȚIILE DESPRE PROCESUL LIDERULUI MONDIAL SUNT AICI

Djokovic, susținut de Nigel Farage, Murray e ironic

La Belgrad, pentru a susține familia lui Djokovic pe timpul procesului, și-a făcut apariția Nigel Farage, fost politician britanic care e văzut drept unul dintre cei mai importanți promotori ai Brexitului.
Andy Murray s-a amuzat de asocierea ciudată și a avut un mesaj preluat imediat de toată presa britanică.
"Te rog să înregistrezi și momentul jenant când le spui că ți-ai petrecut aproape toată cariera în campanii pentru deportarea oamenilor din Europa de Est", a scris Murray pe Twitter.
Trebuie precizat că intervenția lui Murray nu îl plasează pe scoțian în rândul celor care nu îl susțin pe Djokovic, ci e doar o ironie la adresa lui Farage. Ieri, fostul campion de la Wimbledon și US Open și-a arătat susținerea față de sârb.
"Cred că toată lumea este șocată de ce i se întâmplă lui Nole, ca să fiu sincer. Voi spune două lucruri depsre el chiar acum. Primul este că sper ca Novak să fie ok. Îl cunosc bine și am avut întotdeauna o relație bună cu el. Chiar sper să fie în regulă. Al doilea lucru pe care-l voi spune desre acest caz este că tenisul nu arată deloc bine acum. Nu cred că beneficiază cineva de pe urma acestei situații. E foarte rău ce se petrece", a spus Andy Murray, potrivit The Age.
Tenis
Novak Djokovic le-a răspuns rușilor care l-au rugat să boicoteze Wimbledon-ul! Mesajul lui Nole
IERI LA 16:11
Roland Garros
Mouratoglou a dat verdictul! Care sunt cei 4 favoriți la câștigarea titlului de la Roland Garros
IERI LA 13:43