După ce a învins-o pe Magdalena French, scor 6-2, 6-0, Halep nu a cedat set nici în disputa contra Irinei Begu, în semifinale. Totuși, partida 100% românească, de azi, a avut un istoric diferit, Begu având o replică excelentă. Probabil Irina ar fi putut spera la mai mult, dar oboseala și problemele la mână au împiedicat-o să evolueze la 100%.
Momentul psihologic a avut loc în setul întâi, când, la 6-5 și serviciu, Irina a avut nevoie de un time-out medical. Extrem de fair-play, Halep a admis că a fost avantajată de acel moment.
"M-a ajutat acel moment, mai ales că ea a jucat foarte bine, a dat dovadă de cel mai bun tenis al ei. Dar, era și obosită. N-a fost un supermeci, dar pentru mine este foarte dificil să evoluez contra unei alte românce. Probabil că a fost și mai obosită decât mine în setul al doilea, uneori e bine să joci meciuri mai lungi, alteori nu, dar e bine că s-a terminat așa. E primul meu turneu după pauză și am un sentiment plăcut", a spus Simona, după victoria cu Irina Begu.
US Open
Emma Răducanu le-a transmis românilor, prin bunica sa, un mesaj impresionant
15/09/2021 LA 12:43

Halep - Mertens, finala de la Praga

În finală, Simona Halep va da piept cu numărul 23 mondial, Elise Mertens.
Cap de serie numărul 3, Mertens a trecut în penultimul act de Kristyna Pliskova, scor 7-5, 7-6(4). Fostă semifinalistă la Australian Open, Mertens este la a 7-a finală a carierei și urmărește al 6-lea titlu. Belgianca se află la primul ultim act din 2020.
"Orice finală este dificilă, nu contează ce a fost în trecut, contează doar ce va fi mâine. O să dau tot ce am mai bun, vreau să câștig, dar nu va fi ușor. Vreau să mă recuperez și să mă bucur pentru faptul că voi juca o nouă finală", a mai spus Halep.
3-1 e scorul întâlnirilor directe Halep - Mertens. Românca s-a impus în toate cele trei dispute în care a ieșit victorioasă în minimum de seturi (Madrid, Roland Garros și, anul acesta, la Australian Open). Singurul succes al lui Mertens a venit în finala de la Qatar, anul trecut, când belgianca a trecut de campioana noastră cu 3-6, 6-4, 6-3, după o revenire spectaculoasă.
US Open
Clasamentul pentru Turneul Campioanelor: Emma Răducanu, salt uriaș. Cum arată TOP 10
13/09/2021 LA 09:12
US Open
"Le-am zis de atunci <Tăceți naibii din gură>!". Navratilova îi ia apărarea Emmei Răducanu
13/09/2021 LA 08:28