Tot mai mulți sportivi din tenisul mondial sunt extrem de nemulțumiți de tratamentul pe care-l primesc jucătorii mai slab clasați, în condițiile lipsurilor de venituri în vreme de pandemie. S-au făcut numeroase apeluri la forurile din tenisul mondial pentru a implementa un plan prin care jucătorii din partea inferioară de clasament să beneficieze de ajutor financiar. Aceștia din urmă se confruntă cu probleme uriașe din cauza pandemiei de coronavirus și nu se mai pot susține din punct de vedere financiar atâta timp cât toate turneele au fost suspendate.
Spre deosebire de jucătorii de baschet sau de fotbal, jucătorii de tenis nu au salarii fixe anuale. Ei sunt antreprenori independenţi, își plătesc călătoriile, ei plătesc salarii antrenorilor şi staff-ului lor, în timp ce veniturile vin exclusiv din meciurile câştigate. Ca atare, mulți jucători abia reuşesc să se descurce în această perioadă, astfel că se vorbește de mai multe planuri care să susțină sportivii care sunt cu presiuni financiare mari.
Într-un interviu cu Halep, realizat pentru Eurosport, Mats Wilander a abordat această chestiune. "Cât de conectată esți cu celelalte jucătoare. Cât de mult știi prin ce trec în această perioadă? Te interesează să fii reprezenta lor în discuțiile cu WTA?", a întrebat-o fostul mare campion suedez pe învingătoarea de la Wimbledon. Halep a admis că trebuie ceva făcut în acest sens, însă a menționat faptul că problema e una delicată. Dacă va fi ca jucătoarele din WTA să își desemneze niște reprezentante în discuțiile cu forul superior, Simo ar accepta bucuroasă, totuși, acest rol.
Baseball / Softball
Patronul echipei de pe locul doi în topul celor mai bogate din lume a încetat din viață
15/04/2020 LA 09:31

Halep, în discuție cu Mats Wilander

Noi, jucătoarele, dacă nu avem parte de turnee, nu suntem nimic. Mă pot implica în asta și sunt deschisă să o fac, dar este o chestiune prea sensibilă și nu simt că am puterea și viziunea să fac ceva în privința acestor decizii. Sunt decizii prea mari și este greu să îți asumi responsabilitatea pentru toată lumea. Dacă va fi un grup de jucători, atunci mă voi implica cu siguranță și îmi voi spune opiniile. Este dificil din cauza situației cu sănătatea în toată lumea. Dacă e vorba despre un turneu sau o dată, atunci da. Nu știi niciodată când va fi iar sigur să călătorim, când va fi bine pentru toată lumea. Liderii circuitelor trebuie să se unească și să se consulte cu jucătorii pentru că e important și cuvântul nostru. Noi trebuie să jucăm până la urmă. Trebuie să se decidă ce e mai bine pentru toată lumea, nu doar pentru turnee sau jucători. Dacă vom putea juca anul acesta câteva turnee, va fi grozav. Chiar dacă datele se vor schimba și vom avea zgură, hard...știu că e imposibil să mai avem iarbă anul acesta. Dacă stăm un an fără vreun turneu, anul viitor va fi mult mai greu să revenim | Simona Halep
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Australian Open
Halep câștigă teren la Australian Open, în opinia bookmakerilor! Cum arată cotele înaintea optimilor
ACUM 13 MINUTE
Australian Open
Simona Halep a dezvăluit ce așteptări are de la meciul cu Alize Cornet din optimile Australian Open
ACUM 4 ORE