Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Mensik face istorie! L-a învins pe Monfils și e în finală la Doha! Cehul a câștigat punctul anului

Nicu Savin

Publicat 23/02/2024 la 22:05 GMT+2

Jakub Mensik este unul dintre oamenii momentului în tenisul masculin. Cehul de numai 18 ani s-a calificat azi în marea finală a turneului ATP 250 de la Doha, după ce l-a învins în 3 seturi pe Gael Monfils. De la Carlos Alcaraz nu a mai existat un jucător atât de tânăr într-o finală ATP, iar povestea din jurul duelului său cu Monfils este de-a dreptul fascinantă.

Czech Republic's Jakub Mensik celebrates after winning the men's singles semi-final match against France's Gael Monfils at the ATP Qatar Open tennis tournament in Doha on February 23, 2024

Credit imagine: Getty Images

Majoritatea starurilor din ATP au decis să nu joace la niciun turneu în această săptămână, dar fanii tenisului au răsfățați de apariția în prim plan a unor nume de care e posibil să se vorbească foarte mult în viitor: Joao Fonseca și Jakub Mensik.
Cehul clasat pe locul 116 ATP a avut o săptămână de vis la Doha, pe care și-a încununat-o azi cu o victorie mare în fața lui Gael Monfils. Mensik s-a impus în 3 seturi contra veteranului francez, scor 6-4, 1-6, 6-3 și s-a calificat în marea finală a turneului din Qatar.
În setul secund, cei doi jucători au oferit unul dintre cele mai spectaculoase puncte ale anului în tenisul mondial. Cehul l-a câștigat cu un lob superb, asta după ce s-a apărat "eroic" la mai multe lovituri de mare finețe ale lui Monfils. Când și-a dat seama că nu mai poate ajunge la minge, Monfils s-a întors către adversar și l-a aplaudat.

Jakub Mensik, în prima sa finală ATP! Când cehul se năștea, Monfils avea deja un titlu în palmares și era în top 50

La 18 ani și 5 luni, Mensik a devenit cel mai tânăr jucător din ultimii 3 ani care ajunge în ultimul act al unui turneu ATP. Carlos Alcaraz era ceva mai tânăr când a jucat prima sa finală ATP, la Umag (Croația), în 2021.
Faptul că Mensik l-a învins pe Monfils pentru a se califica în prima sa finală a carierei transformă acest meci într-un adevărat basm. Mensik și Monfils sunt născuți în aceeași dată, 1 septembrie, dar la 19 ani distanță. Când cehul a venit pe lume, Gael Monfils era deja un jucător de top 50 și câștigase deja primul său titlu ATP, la Sopot, pe când avea 18 ani și 11 luni.
La 18 ani și jumătate de la acel triumf al lui Monfils, Jakub Mensik va juca prima sa finală ATP și de săptămâna viitoare va pătrunde în premieră în prima sută mondială. Misiunea sa de a pune mâna pe trofeul de la Doha nu va fi deloc simplă, deoarece va avea un adversar redutabil și cu mult mai multă experiență: Karen Khachanov. Rusul a trecut în semifinale de Alesey Popyrin, scor 7-6 (12), 6-2.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo