Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Un iPhone gratis, motivul pentru care noua senzație din ATP a ales să joace la Doha. Jakub Mensik, dezvăluire fabuloasă

Irina Aldea

Publicat 22/02/2024 la 20:56 GMT+2

Tânărul Jakub Mensik s-a calificat joi în premieră în semifinalele unui turneu ATP, la Doha, după ce l-a învins în minimum de seturi pe Andrey Rublev. Cehul, fan declarat al lui Novak Djokovic, a ajuns viral după ce a dezvăluit de ce a ales să joace la Doha în detrimentul altor turnee care se desfășoară în această săptămână.

Jakub Mensik, Doha 2024

Credit imagine: Getty Images

Jakub Mensik este noua senzație din tenisul mondial masculin! La doar 18 ani, tânărul jucător ceh a obținut prima victorie în fața unui jucător din Top 5 ATP, învingându-l în minimum de seturi pe Andrey Rublev, principalul favorit la turneul de 250 de puncte ATP de la Doha, cu scorul de 6-4, 7-6 (6), la capătul unui meci care a durat o oră și 38 de minute de joc.
Datorită acestui succes, Mensik a devenit cel mai tânăr tenismen care învinge un adversar din Top 5 de la Alcaraz în 2021.Totodată,Mensik va intra în premieră în Top 100 ATP, iar în semifinalele turneului din Qatar se va duela cu Ugo Humbert sau Gael Monfils pentru un loc în finală. La 18 ani și 4 luni, Mensik va fi, începând de luni, cel mai tânăr jucător din Top 100 ATP, titlu care i-a aparținut în aceste luni americanului Alex Michelsen, 19 ani și 4 luni.
CITEȘTE ȘI:

Un iPhone gratis, motivul pentru care Jakub Mensik a ales să joace la Doha

După victoria cu Murray, Jakub Mensik a avut un schimb de replici hilar la interviul de pe teren: "Există o nouă regulă ATP Next Gen care spune că jucătorii de 20 de ani și mai tineri, clasați în top 250, au șansa de a intra pe tabloul principal la un turneu ATP 250. Tu ai ales Doha. De ce?", a fost întrebat Mensik, care a oferit un răspuns hilar: "Pentru că am primit un iPhone gratuit".
Mensik a fost prezentat de ATP înaintea meciului cu Andrey Rublev, iar cehul a dezvăluit că își ia inspirația de la Novak Djokovic, pe care-l admiră enorm: "Inspirația mea în tenis este Novak Djokovic. Datorită lui am început să joc tenis. El este cel mai mare idol al meu. Fără el nu aș fi fost aici", a spus Mensik pentru ATP.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo