Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Jelena Ostapenko vrea să ia cu asalt tenisul feminin! Cum le-a pus letona gând rău jucătoarelor de top

Irina Aldea

Publicat 25/02/2022 la 14:37 GMT+2

Jelena Ostapenko obține victorii impresionante în serie în circuitul feminin de tenis. Letona are de gând să revină în Top 10 WTA, însă de această dată să rămână acolo pentru mult timp.

Jelena Ostapenko

Credit imagine: Getty Images

Ocupantă a locului 13 WTA și favorită numărul 15 pe tabloul de simplu de la Doha, Jelena Ostapenko s-a calificat ieri în semifinalele turneului de 1000 de puncte din Qatar. Letona, campioană în 2017 la Roland Garros, a învins-o pe favorita numărul 5, Garbine Muguruza, a 9-a jucătoare a lumii, cu scorul de 6-2, 6-2, după doar o oră și 7 minute de joc. În penultimul act, Jelena Ostapenko se va duela cu favorita numărul 4, Anett Kontaveit.
Letona a fost întrebată după meciul cu Garbine Muguruza ce și-a propus în circuitul feminin de tenis, după ce în 2017 a ajuns până pe locul 5 WTA: "Desigur, mă bucur că am câștigat atâtea meciuri, dar acesta nu este sfârșitul turneului. Sper să continui să câștig la Doha. Lucrez la unele aspecte ale jocului meu și câștig încredere. Cred că îmi va face bine și voi putea să mă apropii și mai mult de momentul în care voi reveni în top", a spus Jelena Ostapenko la Doha.

Jelena Ostapenko vrea să ia circuitul feminin de tenis cu asalt

"Mereu am încercat să joc consecvent, dacă nu în fiecare săptămână, atunci cel puțin pentru cea mai mare parte a sezonului competițional. Scopul meu este să revin în Top 10 și să rămân acolo mult și bine. Cred că cu nivelul meu actual nu va fi atât de dificil", a declarat Jelena Ostapenko la turneul din Qatar, acolo unde azi dispută semifinala cu Anett Kontaveit.
Ostapenko a învins 6 foste câștigătoare de Grand Slam în ultimele 2 săptămâni - Kenin, Kvitova, Swiatek, Halep, Krejcikova, Muguruza.La două luni de la startul sezonului, Jelena Ostapenko a bifat deja 3 victorii la jucătoare aflate în Top 10 - toate au venit în ultimele 8 zile - Swiatek (Dubai), Krejcikova (Doha), Muguruza (Doha). O singură dată în carieră a înregistrat mai multe într-un singur sezon: 4 în 2017: Halep, Svitolina, Muguruza, Pliskova.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo