Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Americanii nu îi dau nicio șansă Soranei Cîrstea împotriva lui Swiatek! Cum se va încheia meciul

Dani Morar

Actualizat 12/02/2024 la 12:02 GMT+2

Sorana Cîrstea s-a calificat în turul 2 la Doha, după ce a trecut de Sloane Stephens, dar urmează să dea peste numărul 1 WTA, Iga Swiatek. Americanii anticipează un meci scurt, care se va încheia în doar două seturi, cu poloneza învingătoare.

Rezumatul partidei dintre Iga Swiatek și Sorana Cîrstea din optimile Australian Open 2022

Sorana Cîrstea a obținut calificarea în turul secund al turneului WTA 1000 de la Doha. Românca a trecut duminică de Sloane Stephens cu scorul de 6-3, 6-2, dar va avea o misiune extrem de dificilă pentru accederea în optimi.
Sori va da peste liderul mondial din clasamentul WTA și deținătoarea titlului de la Doha, Iga Swiatek. Poloneza este o specialistă a jocului pe hard, unde are un record de 7-1 în 2024, singura înfrângere venind în turul 3 la Australian Open, contra Lidei Noskova.
Americanii de la Tennis Tonic.com au analizat partida care se va disputa azi de la ora 18:00 și o văd mare favorită pe Iga. Casele de pariuri îi oferă o cotă de doar 1,07 la victorie, spre deosebire de 9,50, cât are Cîrstea, iar sursa citată anticipează că înfruntarea se va încheia repede, în doar două seturi.
De altfel, așa s-a încheiat și ultimul meci direct dintre cele două, Swiatek impunându-se în sferturi la Indian Wells cu scorul de 6-2, 6-3, după doar o oră și 23 de minute de joc. Sorana re record negativ în 2024, având 3 victorii și 4 înfrângeri, toate venite pe hard.
Citește și:

Iga Swiatek, despre presiune din meciul cu Sorana Cîrstea

Înainte de duelul cu Sorana Cîrstea, de la Doha, Iga Swiatek a vorbit despre presiunea din spatele acestui turneu. Poloneza e numărul 1 WTA și are 1000 de puncte de apărat la actuala ediție, dar susține că se va concentra exclusiv pe jocul său.
Întrebată dacă simte o presiune suplimentară înainte de debutul turneului ca urmare a perspectivei pierderii locului 1 WTA, Swiatek a explicat că e suficient de matură încât să nu lase astfel de lucruri să îi afecteze jocul. Se va concentra pe fiecare tur în parte, fără să conteze implicațiile pe care le au meciurile în ierarhia mondială.
"Văd tenisul dintr-o perspectivă diferită acum. Anul trecut am aflat că nu are rost să apăr ceva. Este un cu totul alt capitol și o cu totul altă poveste. Voi trece pas cu pas de fiecare meci, suntem cu toții în momente diferite ale vieții noastre. Tenisul nostru este și el diferit, nu mă gândesc la ce diferențe sunt în fruntea clasamentului. Am învățat că nu te poți aștepta la mare lucru în tenis pentru că e un sport care te surprinde mereu", a dezvăluit Swiatek, citată de Punto de Break.
Întrebată dacă simte o responsabilitate diferită față de media ca urmare a poziției ocupate în clasament și a turneelor câștigate, Swiatek a recunoscut că a devenit, fără să vrea, o formatoare de opinie, jurnaliștii fiind mereu interesați de părerile sale pe diferite subiecte.
Iga a dezvăluit că e greu de multe ori să facă față acestui rol, dar că încearcă să rămână autentică, indiferent de situație.
Swiatek și Cîrstea s-au întâlnit de două ori până în prezent, ambele confruntări fiind câștigate de numărul 1 WTA. Mai întâi, poloneza s-a impus la Australian Open 2022, în optimi, în set decisiv, pentru ca anul trecut să câștige sfertul de la Indian Wells în minimum de seturi.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo