Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Iga Swiatek, calificare la pas în sferturi la Doha! Situație incredibilă pe tabloul turneului din Qatar

Nicu Savin

Publicat 14/02/2024 la 20:54 GMT+2

Iga Swiatek s-a calificat fără probleme în sferturile de finală ale turnului WTA 1000 de la Doha, după ce a trecut în minim de seturi de Ekaterina Aloxandrova, scor 6-1, 6-4. Din optimi a mai rămas de jucat un singur meci, Azarenka - Ostapenko, dar indiferent de rezultat e clar că pe tablou vor rămâne numai jucătoare cu cel puțin o finală de Grand Slam jucată.

Iga Świątek

Credit imagine: Getty Images

Iga Swiatek este în cursă pentru al 3-lea titlu consecutiv la Doha, iar poloneza s-a descurcat de minune până acum. În turul secund "a demolat-o" pe Sorana Cîrstea (6-1, 6-1), iar azi s-a calificat în sferturile de finală, după ce a trecut de Ekaterina Alexandrova, scor 6-1, 6-4.
Swiatek câștigase două din ultimele 3 meciuri jucate contra rusoaicei și și-a respectat statutul și de această dată. Liderul mondial a servit foarte bine (76% la primul serviciu) și a fost impecabilă și la retur, reușind să facă break în toate game-urile în care și-a procurat astfel de șanse.
Poloneza și-a extins astfel seria de victorii în capitala Qatarului și a ajuns la 19 seturi câștigate la rând la acest turneu. În niciunul dintre ele, Iga nu a pierdut mai mult de 4 game-uri.

În sferturile de la Doha vor juca numai sportive cu cel puțin o finală de Grand Slam la activ

Swiatek este a 7-a jucătoare care și-a securizat locul în sferturile de la Doha, iar poloneza își va afla adversara în urma ultimului meci din optimi, care le va aduce față în față pe Jelena Ostapenko și Victoria Azarenka. Indiferent de acel rezultat, un lucru rar se poate observa pe tabloul turneului din Qatar, și anume că în lupta pentru trofeu au rămas numai jucătoare care au cel puțin o finală de Grand Slam jucată.
În afară de Swiatek, în sferturi vor juca alte 3 jucătoare cu cel puțin un titlu major în palmares: Ostapenko / Azarenka, Rybakina și Naomi Osaka. Nipona s-a calificat în această fază a competiției fără să joace, după ce a Lesia Tsurenko a abandonat înainte de optimi. Celelalte 4 nu au atins gloria supremă, dar au jucat măcar o dată cu un trofeu major pe masă. Dintre ele, doar Karolina Pliskova, cea care traversează o perioadă incredibilă, a pierdut două finale de Grand Slam până în prezent.
Tabloul sferturilor de finală de la Doha
  • Iga Swiatek (3 titluri la Roland Garros și unul la US Open) vs Jelena Ostapenko (un titlu la Roland Garros) sau Victoria Azarenka (două titluri la Australian Open și 3 finale la US Open)
  • Naomi Osaka (două titluri la Australian Open și două la US Open) vs Karolina Pliskova (o finală la Wimbledon și una la US Open)
  • Leylah Fenandez (o finală la US Open) vs Elena Rybakina (un titlu la Wimbledon)
  • Daniele Rose Collins (o finală la Australian Open) vs Anastasia Pavlyuchenkova (o finală la Roland Garros)
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo