Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Pliskova e colosală! E în sferturi la Doha, după o revenire incredibilă contra unei sfertfinaliste de la Australian Open

Nicu Savin

Publicat 14/02/2024 la 18:14 GMT+2

Karolina Pliskova traversează cel mai bun moment al său în ultimul an. Sportiva din Cehia a câștigat săptămâna trecută Transylvania Open, iar apoi a plecat direct la Doha, unde este deja în sferturile de finală. Astăzi, fostul lider mondial a trecut în 3 seturi de compatrioata Linda Noskova, după ce sfertfinalista de la Australian Open a servit pentru meci în actul secund.

Karolina Pliskova

Credit imagine: Eurosport

Karolina Pliskova este jucătoarea momentului în circuitul WTA, și datorită rezultatelor, dar mai ales exercițiului de anduranță pe care îl exercită. Ieșită complet din formă în ultimul an, sportiva din Cehia parcă a renăscut odată cu titlul cucerit săptămâna trecută la Transylvania Open.
De la Cluj-Napoca, Pliskova a zburat direct la Doha, unde a doua zi a avut meci în primul tur cu Anna Kalinskaya, sfertfinalistă la Australian Open. Cehoaica a pierdut clar primul set și părea că epuziarea fizică își spune cuvântul, dar a găsit resurse de a se impune în decisiv. În turul doi, a jucat din nou un meci de 3 seturi, câștigat contra Anastasiei Potapova, iar istoria s-a repetat azi, în duelul cu Linda Noskova, o altă jucătoare care a atins sferturile la Australian Open.
Mai tânăra sportivă din Cehia a câștigat primul set cu 6-3 și a condus cu 4-2 în cel de-al doilea, dar Plsikova a revenit și a egalat la 4. Noskova a făcut un nou break și la 5-4 a servit pentru meci, dar nici de această dată conaționala sa nu a cedat. Pliskova a reușit rebreak-ul care a ținut-o în meci, iar din acel moment nu a mai pierdut decât un singur game.

Karolina Pliskova, maratonista din WTA! A câștigat al 8-lea meci la rând și e în sferturi la Doha

Fostul lider mondial s-a impus cu scorul final de 3-6, 7-5, 6-1, la capătul a o oră și 47 de minute de joc. Așadar, Karolina Pliskova s-a calificat în sferturile de finală de la Doha, după 3 victorii în set decisiv. Aceasta a fost a 8-a victorie la rând în circuit pentru jucătoarea cehă și a 7-a în ultimele 7 zile.
Ultima sa zi de pauză pe care a avut-o a fost miercurea trecută. De atunci, Pliskova a petrecut peste 9 ore pe teren și multe altele pe drumuri, ea jucând practic pe două continente diferite în mai puțin de 24 de ore (duminică seara a câștigat titlul la Transylvania Open și luni a jucat în turul 1 la Doha).
Pentru Pliskova, victoria de azi are o însemnătate aparte, deoarece este pentru prima dată după aproape doi ani când se califică într-un sfert de finală la un turneul WTA 1000. Ultima dată când atingea această fază la o competiție de acest gen a fost în Canada, în 2022. Pliskova a ajuns astfel la 27 de sferturi de finală în turneele WTA 1000, egalând-o la acest capitol pe Maria Sharapova. Cele două împart acum poziția a 7-a all-time.
Pentru un loc în semifinalele de la Doha, Karolina Pliskova se va duela cu Naomi Osaka. Nipona a beneficiat în optimi de retragerea ucrainencei Lesia Tsurenko și bifează și ea primul sfert de finală de la revenirea în circuit.
Cele două jucătoare s-au mai întâlnit o dată în acest an, la Brisbane, când Pliskova s-a impus cu 2-1 la seturi. În total, între cele două au avut loc 6 dispute, iar Pliskova conduce cu 4-2. Ultimul succes al niponei datează din 2019, când o învingea pe Pliskova în semifinalele de la Australian Open.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo