Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Emma Răducanu respiră la Stuttgart! Calificare în primul sfert de finală după 18 luni de calvar. Urmează Swiatek

Maria Olteanu

Publicat 18/04/2024 la 23:20 GMT+3

Emma Răducanu a traversat o perioadă extrem de complicată anul trecut. Fosta câștigătoare de Grand Slam, care are origini românești, a suferit nu mai puțin de 3 operații în 2023, iar acum începe să își reintre în formă. Joi seara, la Stuttgart, s-a calificat în primul ei sfert de finală după un an și jumătate. Următoarea adversară va fi liderul mondial, Iga Swiatek.

Emma Raducanu

Credit imagine: Getty Images

Britanica cu origini românești, Emma Răducanu, a traversat o perioadă de coșmar anul trecut, atunci când a suferit mai multe intervenții chirurgicale din cauza numeroaselor probleme medicale care i-au dat bătăi de cap.
Fostă câștigătoare la US Open, Emma pare să își reintre în ritm, iar săptămâna aceasta face un turneu bun pe zgura de la Stuttgart, în pregătirea celui de-al doilea Grand Slam al anului, de la Roland Garros.
Răducanu s-a calificat joi seara în sferturile de finală ale competiției, după ce a învins-o pe Linda Noskova cu scorul 6-0, 7-5, la capătul unei partide pe care a dominat-o extrem de clar în prima parte.
Acest succes o aduce în TOP 8 într-o competiție din circuitul WTA, unde nu mai ajunsese de 18 luni, înainte să înceapă calvarul gravelor accidentări, care au ținut-o departe de teren.
573 de zile trecuseră de la ultima calificare într-un sfert de finală pentru jucătoarea cu origini românești, care ajunge la 4 victorii pe zgură în acest an.

Pentru Emma urmează testul de foc cu Iga Swiatek

La finlul partidei care a dus-o în primul sfert de finală din 2022 încoace, Emma a fost extrem de fericită și emoționată. Următorul meci este un test de foc, în fața liderului mondial, Iga Swiatek.
"Trebuie să spun că nu sunt prea surprinsă. Am muncit foarte mult. Știam că este o chestiune de timp. Nu cred că acesta este cel mai bun rezultat al meu. Mai am încă mult de lucru. Sunt foarte fericită că recompensele încep să apară pe terenul de joc...", a spus Emma, după succesul din optimi.
"100% (n.r. a răspuns la afirmația referitoare la faptul că a căpătat multă maturitate). Faptul că am trecut prin toate după US Open și apoi, anul trecut, că am stat 8 luni după operație, îți dă o altă apreciere. Nimic nu se compară cu a juca în fața fanilor și a juca pentru toată lumea de aici.", a adăugat fosta câștigătoare de Grand Slam.
"Am jucat aici acum doi ani în sferturi de finală... Am parcurs un drum lung în doi ani. M-am maturizat mult. Evident, ea a realizat atât de multe. Este un meci în care nu am nimic de pierdut. Pot doar să mă bucur de el", a comentat Răducanu, atunci când a fost întrebată de următorul duel, cu Swiatek, pentru un loc în careul de ași.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo