Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Renașterea Anastasiei Pavlyuchenkova! Anul trecut era în afara Top 800, de luni va fi între primele 25 din lume

Irina Aldea

Publicat 15/02/2024 la 19:12 GMT+2

Anastasia Pavlyuchenkova reușește la 32 de ani să se reinventeze. Sportiva sin Rusia e în semifinale la Doha, iar de luni va reveni în Top 25 WTA, după ce în urmă cu un an era în afara Top 800 WTA.

Anastasia Pavlyuchenkova, Doha

Credit imagine: Getty Images

Anastasia Pavlyuchenkova face un turneu extraordinar la Doha, acolo unde s-a calificat în semifinale fără a ceda niciun set. Experimentata jucătoare din Rusia a trecut joi în sferturile de finală la competiția din Qatar de Danielle Collins, pe care a învins-o cu scorul de 7-5, 6-4, după o oră și 36 de minute de joc.
În vârstă de 32 de ani, jucătoarea care se antrenează la academia lui Mouratoglou o va întâlni în penultimul act la Doha pe Elena Rybakina, favorita numărul 3, în ceea ce se anunță cea mai dificilă confruntare a săptămânii pentru ea. Rusoaica le-a învins până în semifinale pe Kasatkina, Kostyuk, Vondrousova și Collins arătând un nivel de joc spectaculos.
"Am muncit foarte mult. În 2022, am ratat multe turnee din cauza unei accidentări, așa că acum muncesc din greu, luptând pentru fiecare minge. Vreau să câștig fiecare meci. Lupt și încerc să joc un tenis bun. Muncesc din greu. Au fost câteva schimbări în echipă, cu care nu a fost ușor să mă obișnuiesc. Mi-am pus o mulțime de întrebări. Cred că acum am o echipă bună și lucrez mult la partea mentală. Acum asta îmi aduce rezultate.Mă bucur că sunt în semifinale, dar nu pot să ridic capul, trebuie să lucrez din nou mâine", a spus Pavlyuchenkova la Doha.
CITEȘTE ȘI:

Renașterea Anastasiei Pavlyuchenkova! Anul trecut era în afara Top 800, de luni va fi între primele 25 din lume

Datorită victoriei cu Danielle Collins, Pavlyuchenkova va reveni începând de luni în Top 25 WTA, fiind în ierarhia LIVE pe locul 24. Cel mai sus, ea a fost pe locul 11, pe data de 8 noiembrie 2021, în anul în care a disputat marea finală de la Roland Garros. Pavlyuchenkova a ajuns, iată, în semifinalele a două turnee consecutive, Linz și Doha, pentru prima dată de la Madrid-Roland Garros în 2021 și pe hard de la Linz-Moscova în 2015. Mai mult decât atât, Pavlyuchenkova și-a egalat cel mai bun rezultat al său la turneele din categoria WTA 1000 (semifinale la Indian Wells 2009, Cincinnati 2010 și Madrid 2021).
Pavlyuchenkova a fost ținută pe tușă timp de opt luni de o accidentare teribilă la genunchi, din mai 2o22 până în ianuarie 2023, ajungând să se claseze în afara Top 800 WTA. Rusoaica a decis să se opereze, crezând la acel moment că a ei carieră e în pericol să se încheie: "Am fost foarte dezamăgită atunci, tristă pentru că nu eram sigură de ce urmează. Nu eram sigură dacă mă voi mai întoarce vreodată pe teren", spunea ea în 2023.
Cu toate acestea, ea a știut că singura ei șansă pentru a continua era să se supună unei intervenții chirurgicale: "Abia puteam să alerg, să merg sau să stau jos. Era pur și simplu dureros tot timpul. Așa că, cu siguranță, nu era un genunchi ca să susțină un sportiv profesionist. A trebuit să iau această decizie. Trebuia să merg și să o fac".
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo