Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Rybakina se inspiră de la Djokovic înaintea finalei cu Swiatek de la Doha: "Aș lua multe de la Novak!"

Irina Aldea

Publicat 17/02/2024 la 11:39 GMT+2

Iga Swiatek și Elena Rybakina vor disputa marea finală de la Doha. Se anunță o bătălie pe cinste, mai ales că sportiva din Kazahstan are bilanț pozitiv la "directe". Aceasta din urmă a mărturisit în Qatar că se inspiră de la Djokovic în lupta ei de a deveni într-o bună zi lider mondial în clasamentul WTA.

Elena Rybakina & Novak Djokovic

Credit imagine: Getty Images

Finala turneului de la Doha asigură spectacolul din tenis la final de săptămână: Iga Swiatek și Elena Rybakina se vor duela pentru a șaptea oară, kazaha având 4-2. Înaintea bătăliei pentru trofeu, jucătoarea născută în Rusia a vorbit despre adversara ei, dar și despre cel mai bun tenismen din istorie, Novak Djokovic, de la care se inspiră.
În cazul în care Swiatek se va impune azi, atunci poloneza va deveni prima jucătoare din istoria acestui turneu care câștigă trofeul de trei ori, iar Iga ar reuși asta în mod consecutiv. De partea cealaltă, Elena Rybakina și-ar adjudeca al treilea titlu al ei din 2024, după cele de la Brisbane și Abu Dhabi. Totuși, sarcina nu va fi ușoară pentru kazahă pentru că, pe de altă parte, o va întâlni pe cea mai bună jucătoare a lumii în prezent.
CITEȘTE ȘI:

Rybakina se inspiră de la Djokovic înaintea finalei cu Swiatek de la Doha

"Nu am nicio rețetă pentru ea. Ne cunoaștem bine și știm cum jucăm. Până acum merge în favoarea mea, dar ea joacă grozav aici și e mai odihnită decât mine. Cu toate acestea, două săptămâni foarte pozitive sunt în urmă, așa că voi încerca să dau tot ce am mai bun, indiferent de ce s-ar întâmpla", a spus Rybakina la Doha înaintea finalei.
Unul dintre obiectivele Elenei Rybakina este locul 1 WTA, iar pentru asta se inspiră de la cel mai longeviv lider mondial din istoria sportului alb, Novak Djokovic: "Sunt multe lucruri pe care le-aș lua de la Djokovic, dar cu siguranță aș împrumuta revenirea și puterea psihologică în meciuri. Sunt două valori necesare în tenis, dar nu sunt deloc ușor de obținut. Chiar poți lua multe de la Novak", a spus Rybakina în fața jurnaliștilor din Qatar.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo