Rafael Nadal a pierdut în semifinale la Roland Garros și încă de atunci a lăsat să se înțeleagă faptul că ar putea sări peste turneul de la Wimbledon.
Acest lucru a devenit o realitate în urmă cu scurt timp, ibericul anunțând printr-un mesaj postat pe contul personal de Twitter. De asemenea, Nadal nu va participa nici la Jocurile Olimpice de la Tokyo.
"Salutare tuturor. Vreau să vă informez că am decis să nu particip la următoarea ediție a turneului de la Wimbledon care va avea loc în perioada 28 iunie - 11 iulie. Nu voi juca nici Jocurile Olimpice, programate în perioada 24-30 iulie. Nu este niciodată o decizie ușor de luat, dar după ce mi-am evaluat corpul și am discutat-o ​​cu echipa mea, cred că este decizia corectă pentru a extinde-mi cariera.
Australian Open
Australian Open 2022 | Amendă record pentru Medvedev, după ce l-a insultat pe arbitrul semifinalei
ACUM 6 ORE
Vreau să joc în continuare, să fac ceea ce mă face fericit să concurez la cel mai înalt nivel și continui să lupt pentru provocări profesionale și personale la cel mai înalt nivel. Faptul că există doar două săptămâni între Roland Garros și Wimbledon în acest an, nu mă ajută să-mi revin din punct de vedere fizic. Au fost două luni de eforturi mari în sezonul de zgură și decizia pe care o iau se concentrează pe termen mediu și lung. În aceste momente ale carierei mele de sportiv, o parte importantă este prevenirea oricărui tip de excese a corpulul meu.",a fost mesajul postat de campionul iberic.

Rafael Nadal, "out" de la Wimbledon și Olimpiadă

Chiar dacă a avut un sezon de zgură bun, câștigând titlurile la Barcelona și la Roma eliminarea din semifinalele Roland Garros în fața lui Djokovic a reprezentat o lovitură puternică pentr Nadal, care a suferit de altfel doar a 3-a înfrângere pe zgura pariziană.
Astfel, "El Matador" a decis să-și ia o pauză, pentru a se putea pregăti cum se cuvine pentru finalul sezonului, care va include turneul de la US Open.
Deși iarba nu a fost niciodată suprafața sa favorită, Nadal a cucerit de 2 ori titlul la Wimbledon, în 2008, după o finală memorabilă cu Roger Federer și în 2010, când a trecut în ultimul act de Thomas Berdych. Nadal a mai jucat alte 3 finale la All England Club, pierdut în fața lui Federer (2006 și 2007), respectiv Novak Djokovic (2011).
Nadal are în palmares și titlul olimpic, cucerit în 2008, la Beijing, după o finală cu chilianul Fernando Gonzalez. De asemenea, Rafa a cucerit aurul olimpic și la dublu, acum 5 ani, la Rio de Janeiro, alături de Marc Lopez, după o finală cu Florin Mergea și Horia Tecău.
Tenis
Ce au făcut organizatorii de la Australian Open, după criza lui Medvedev. Dezvăluirea lui Cahill
IERI LA 11:17
Australian Open
Veste uriaşă pentru Rafa Nadal, înainte de finala Australian Open. Şansele să câştige, mult mai mari
IERI LA 08:37