Rafael Nadal a primit miercuri premiul pentru fair-play “Stefan Edberg” pe terenul de tenis din Perth, după ce a ajutat echipa Spaniei să meargă în sferturile de finală de la ATP Cup. Ibericii s-au impus cu 3-0 în fața Japoniei, după ce Roberto Bautista-Agut s-a impus în fața lui Go Soeda, scor 6-2, 6-4, iar Rafael Nadal l-a învins pe Yoshihito Nishioka, scor 7-6, 6-4. Spaniolii s-au impus și la dublu, acolo unde Carreno-Busta și Nadal au câștigat cu 7-6, 4-6, 10-6 în fața niponilor McLachlan și Soeda.
Superstarul spaniol, care a fost onorat cu premiul pentru liderul mondial la final de an în timpul Turneului Campionilor din 2019, a fost votat de colegii din circuit pentru a câștiga premiul pentru fair-play. Lui Rafa i-au fost recunoscute fair-play-ul, profesionalismul și integritatea, atât pe teren, cât și în afara lui. El a primit acest premiu pentru al doilea an la rând și al treilea în total (2010, 2018). La acest premiu au mai fost nominalizați Roger Federer, Diego Schwartzman și Diego Thiem.

Rafael Nadal, premiu pentru fair-play

Australian Open
"Poate Rafa Nadal să câștige titlul la Australian Open 2022?" Mats Wilander nu a stat pe gânduri
ACUM 27 MINUTE
“Înseamnă mult, bineînțeles că a câștiga meciuri și titluri e important, dar așa cum am spus toată cariera mea, când jurnaliștii mă întreabă cum aș vrea să fiu în amintirea colectivă, aș vrea ca lumea să-și amintească de mine drept o persoană bună, mai mult decât un bun jucător de tenis. M-am luptat toată cariera să fiu în control, să am o bună atitudine la fiecare punct pe care-l joc și să mă lupt până la final, dar și să respect fiecare adversar. Mulțumesc tuturor colegilor din circuit care m-au votat”, a fost mesajul lui Rafa Nadal.
Federer deține recordul când vine vorba despre acest premiu. Marele campion elvețian a câștigat distincția de 13 ori în toată cariera, ultima oară în 2017. Nadal a fost întrebat la ceremonie dacă se gândește să-l egaleze pe rivalul din circuit: “Nu poți ști niciodată, poate că voi juca până la 50 de ani”, a replicat Rafa.
Începând cu 1 ianuarie 2020, canalele Eurosport nu mai sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, din cauza refuzului Telekom de a continua parteneriatul cu noi. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Australian Open
Rafa Nadal a vorbit deschis despre starea sa fizică! Ce l-ar determina să-și încheie cariera
IERI LA 18:20
Australian Open
Știm deja 5 dueluri de vis din turul 3 la Australian Open 2022. Programul de vineri
IERI LA 12:57