De 11 ori campion la Monte Carlo, Rafael Nadal a fost vineri eliminat în faza sferturilor de finală de către Andrey Rublev, scor 2-6, 6-4, 6-2), la capătul unui meci care a durat două ore și 33 de minute de joc. Ocupant al locului 8 ATP și cap de serie numărul 6 la Monte Carlo, Andrey Rublev a practicat joc incredibil. Rusul a avut o deplasare excepțională în teren, timing excelent pe lovituri, execuții în forță de pe ambele părti și agresivitate în momentele cheie.
După un prim set câștigat fără nicio emoție (6-2), rusul a dominat în mare parte și setul al doilea (a condus la un moment dat cu 4-2). Totuși, Rublev nu a putut menține nivelul, iar Nadal a arătat semne de revenire, motiv pentru care toată lumea credea că ibericul va depăși momentul și va ajunge în penultimul act. Spaniolul s-a impus până la urmă în setul doi cu scorul de 6-4.

Cum a explicat Rafael Nadal înfrângerea din sferturile de finală cu Andrey Rublev

Roland Garros
Rafa Nadal, victorie fără emoții cu Moutet, la Roland Garros! Borna impresionantă atinsă de iberic
ACUM 11 ORE
Revenirea din setul secund a fost doar un moment de inspirație pentru Nadal, asta pentru că Rublev a revenit în decisiv la conducerea partidei și l-a eliminat pe marele campion iberic. La conferința de presă, spaniolul a explicat că serviciul a fost marea problemă în meciul de vineri, iar erorile neforțate au fost cireașa de pe tort. În plus, ieșirile nervoase de pe parcursul meciului au surprins pe toată lumea, Rafa fiind cunoscut pentru răbdarea și acceptarea greșelilor pe terenul de tenis.
"Când întâlnești un jucător grozav ca el, iar tu nu joci bine, ar trebui să pierzi, nu? E un meci simplu de analizat. Pentru oarece motiv am avut probleme mari la serviciu, nu știu exact de ce pentru că la antrenament am servit foarte bine. Azi am simțit că serviciul meu a fost un dezastru. Am luptat, acesta e singurul lucru pozitiv de luat după ziua de azi. E adevărat că am avut destule motive să mă plâng, dar nu am făcut asta. Am urlat de câteva ori după câteva lovituri de rever ratate, obosisem să fac atâtea greșeli. E o zi pe care vreau s-o uit rapid", a spus Rafael Nadal la conferința de presă de vineri.
Fiecare turneu ATP Masters 1000 și toate cele patru turnee de Mare Șlem sunt în direct, la cerere și fără reclame pe Eurosport Player.
Roland Garros
Djokovic și Nadal, luați în vizor la Roland Garros! "E ridicol! Uitați-vă ce spun Novak și Rafa!"
ACUM 21 ORE
Roland-Garros
Djokovic "se teme" de Nadal, deși are probleme medicale! De ce îl vede mare favorit la Roland Garros
24/05/2022 LA 08:31