Andrey Rublev a cerut, în cadrul unui interviu oferit la Madrid, ca Rafael Nadal și Roger Federer să vorbească despre situația tenismenilor ruși și belaruși, care au fost interziși la Wimbledon ca urmare a războiului din Ucraina.
Ibericul s-a conformat rapid și a oferit o primă reacție cu privire la situația în care se află sportivii din Rusia și Ucraina. Nadal a vorbit despre decizia organizatorilor Grand Slam-ului britanic.
Ocupantul locului 4 ATP a spus că nu i se pare corect că rușii și belarușii nu vor putea participa la Wimbledon, punctând că războiul nu este din vina lor.
Roland-Garros
Top 3 meciuri de urmărit în prima săptămână la Roland Garros pe tabloul feminin și pe cel masculin
ACUM 17 ORE
"Cred că este foarte nedrept pentru amicii mei ruși din tenis, pentru colegii mei. Nu este vina lor ce se întâmplă în acest moment cu războiul. Îmi pare rău pentru ei. Mi-aș dori să nu fie așa, dar la sfârșitul zilei. știm că de asta avem parte", a declarat Rafael Nadal, citat de jurnalistul Mario Boccardi.
Citește și:

RUBLEV, CRITICI PENTRU FEDERER ȘI NADAL

Aflat la Madrid, acolo unde este favoritul numărul 6 de pe tabloul principal, Andrey Rublev a îndemnat un reporter să îi întrebe pe Roger Federer și Rafael Nadal de ce nu s-au pronunțat în legătură cu interzicerea jucătorilor ruși și belaruși de la Wimbledon.
Rublev a fost unul dintre tenismenii vizați care a reacționat dur cu privire la decizia englezilor, calificând interdicția "ilogică". Dacă Novak Djokovic a comentat invazia rusească din țara vecină, Roger Federer și Rafael Nadal nu au spus nimic despre această controversă apăsătoare.
Într-un interviu acordat pentru "Championat", Rublev a declarat că nu-și poate explica tăcerea celor doi: "Sincer, nu știu. Nu am nicio presupunere. Probabil că este mai bine să le punem această întrebare lor", a spus el.
"Nu vreau să ofer prea multe declarații pentru că nu vreau să dezinformez. Este din cauza imaginii lor sau au o opinie diferită? Nu știu, dar nu-mi explic de ce aleg să tacă. Motivele pe care ni le-au oferit organizatorii de la Wimbledon nu au niciun sens, nu sunt logice. Ceea ce se întâmplă acum este o discriminare completă împotriva noastră", a adăugat rusul.
Turneul Masters de la Madrid se desfășoară în perioada 26 aprilie - 8 mai și e transmis în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player.
Roland Garros
"Nadal este idolul nostru, dar Alcaraz va însemna mai mult!" Corretja, despre viitorul lui Carlitos
19/05/2022 LA 05:08
Roland-Garros
French Open 2022: informații, premii și favoriți
18/05/2022 LA 20:44