Rafael Nadal a revenit pe teren, după ce a pierdut în semifinale la Roland Garros în fața lui Novak Djokovic, cu o victorie chinuită la Washington. Lipsa de formă a ibericului s-a văzut, însă, în al doilea meci din America, în care numărul 3 ATP a fost eliminat de către Lloyd Harris în trei seturi, scor 6-4, 1-6, 6-4.
După înfrângere, Nadal a declarat că este totuși mulțumit de ceea ce a arătat pe teren, punctând că din cauza problemelor fizice nu a mai intrat pe teren timp de 20 de zile înaintea competiției din SUA.
"Am putut să mă mișc puțin mai bine, asta este foarte important, mai ales pentru mine personal, să mă bucur în continuare de sport și să am energie, crezând că lucrurile importante sunt posibile.
Tel Aviv Watergen Open
Djokovic s-a calificat în sferturile de la Tel Aviv! Un game din setul secund a durat 25 de minute
ACUM 9 ORE
Și apoi trebuie să-mi îmbunătățesc jocul în continuare. E adevarat. Sincer, nu am avut două luni ușoare. Am avut o mulțime de probleme cu piciorul. Nu am fost capabil să exersez în fiecare zi în care mi-am dorit asta, dar am făcut cât am putut și am muncit din greu aici.
Cel mai bun lucru este că piciorul meu a fost mai bine astăzi decât ieri, deci aceasta este cea mai bună știre posibilă", a declarat Rafael Nadal.

Ce urmează pentru Nadal

În următoarea perioadă, Rafael Nadal va evolua la turneele Masters de la Toronto (9-15 august) și Cincinnati (15-22 august), iar apoi va participa la US Open, ultimul turneu de Grand Slam al anului.
La Toronto, ibericul va încerca să-l depășească pe Novak Djokovic la numărul de titluri ATP Masters 1000 cucerite, în prezent cei doi sportivi fiind la egalitate, cu câte 36 de trofee. Nadal are o șansă importantă în condițiile în care mai mulți sportivi importanți din top 10 vor lipsi de la acest turneu, fiind vorba, printre alții, de Roger Federer, Alexander Zverev și Matteo Berrettini.
Fiecare turneu ATP Masters 1000 și toate cele patru turnee de Mare Șlem sunt în direct, la cerere și fără reclame pe Eurosport Player.
Tenis
Federer a dezvăluit ce va face în continuare, la o săptămână de la retragere: "Mă uit de pe canapea"
ACUM 10 ORE
Tenis
Ljubicic înlătură toate zvonurile legate de Federer, după retragerea din tenis: "Nu a murit nimeni!"
ACUM 17 ORE