Austriacul e pentru al doilea an la rând în ultimul act la Londra. De data asta, victoria e cu atât mai specială cu cât duelul cu Djokovic a fost unul epic. Nole a salvat în total 5 mingi de meci, dar Thiem și-a păstrat luciditatea pe finalul manșei decisive, revenind de la 0-4 în tie-break.
Cu 50 de lovituri direct câștigătoare, Thiem a ajuns la al 300-lea succes al carierei și a explicat cum a trăit confruntarea impresionantă din capitala Angliei.
"A fost o bătălie mentală, totul foarte echilibrat. Îmi aduc aminte de tie-break-ul din setul doi, acolo am avut 4 mingi de meci. Știam că să joc în fața lui Nole e extrem de dificil. Am sperat ca după victoria de la US Open să fiu mai calm, dar nu a fost așa, nu am putut să îmi țin în frâu emoțiile. Dar într-un final m-am adunat și sunt incredibil de bucuros", a spus Thiem la final.
Tenis
Kyrgios, avertisment pentru Novak Djokovic înainte de startul noul sezon: "Vă asigur că voi câștiga"
ACUM 18 ORE

Câștigător în premieră la Turneul Campionilor

În finală, Thiem va juca împotriva învingătorului din disputa Nadal - Medvedev (ora 22:00, Eurosport 2 și Eurosport Player). Austriacul a promis că va încerca să facă spectacol și în ultimul act, în urma căruia vom avea un câștigător în premieră.
"După ce am luptat atât de mult să ajung în finală, voi face totul să câștig. Vom avea oricum un câștigător în premieră la Turneul Campionilor. Aștept cu nerăbdare ultimul act, sper să fie un spectacol pe cinste pentru cei care ne vor urmări", a mai spus austriacul.
Tenis
Djokovic, văzut ca favorit incontestabil la Australian Open: "E în continuare numărul 1 pentru mine"
ACUM 19 ORE
Australian Open
Nadal e hotărât să-și apere titlul la Australian Open în 2023: "Tratamentul funcționează perfect!"
IERI LA 12:17