Mii de protestatari au ieșit pe străzi în mai multe orașe din SUA în ultimele zile pentru a protesta față de abuzurile poliției americane asupra persoanelor de culoare. Totul a fost declanșat de moartea lui George Floyd, un bărbat de culoare care a fost ucis de un polițist alb în Minneapolis. Astfel, tensiunile au crescut iar Naomi Osaka și-a exprimat și ea solidaritatea cu protestatarii nu doar pe rețelele sociale, dar și prin prezența sa la proteste.
George Floyd ar fi încercat să cumpere țigări cu o bancnotă de 20 de dolari care ar fi fost falsă. Vânzătoarea a chemat poliția iar Floyd se afla în mașina sa la momentul sosirii ofițerilor. Deși el nu a opus rezistență și era încătușat, unul dintre polițiști a stat cu genunchiul pe gâtul lui Floyd timp de 9 minute, acesta rămânând într-un final fără aer. Acesta este doar unul dintre multele incidente de acest fel în care polițiștii americani comit abuzuri împotriva persoanelor de culoare din SUA.
În cele din urmă, toți cei patru polițiști implicați în acest caz au fost concediați iar cel care și-a pus genunchiul pe gâtul lui Floyd a fost ulterior arestat și pus sub acuzare pentru crimă.
Australian Open
Australian Open 2022 Live Blog | Ashleigh Barty vs Danielle Collins se anunță o finală pasionantă
ACUM 8 ORE

Naomi Osaka se alătură protestelor

Numărul 10 mondial, Naomi Osaka, și-a exprimat și ea solidaritatea față de proteste însă nu s-a limitat doar la vorbe. Osaka a participat în persoană la proteste după cum arată fotografiile postate pe contul său de Instagram. ”Dacă nu iei atitudine pentru nimic, o să cazi pradă tuturor”, a scris ea.
”Doar fiindcă nu ți se întâmplă ție, nu înseamnă că nu se întâmplă deloc”, a completat jucătoarea japoneză care locuiește însă în SUA.
Și alți sportivi importanți și-au arătat solidaritatea cu protestatarii americani în ultimele zile, printre care Nick Kyrgios, Coco Gauff, LeBron James, Colin Kaepernick, Odell Beckham Jr și mulți alții.

Coco Gauff: ”Eu urmez?!”

Jucătoarea de doar 16 ani, Coco Gauff, a afirmat pe Twitter în această săptămână că își va folosi mereu puterea pentru a face lumea un loc mai bun iar vineri a făcut apel la oameni să se alăture protestelor într-un videoclip de pe TikTok postat pe contul ei de Twitter.
”De aceea îmi folosesc vocea pentru a lupta cu rasismul. Dacă eu sunt următoarea?!”, a afirmat ea.
Australian Open
Ashleigh Barty, micuța "bestie" care domină tenisul mondial de 112 săptămâni!
ACUM 8 ORE
Australian Open
Tsitsipas a comentat acuzațiile lui Medvedev după semifinala de la Australian Open: "Nu e matur"
ACUM 9 ORE